Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media suunnittelee Lapin lehtien toimintojen yhdistämistä

Alma Media suunnittelee Lapin lehtien toimintojen yhdistämistä

Alma Media Oyj            Lehdistötiedote           20.3.2015 klo 10.00

ALMA MEDIA SUUNNITTELEE LAPIN LEHTIEN TOIMINTOJEN YHDISTÄMISTÄ

Alma Media kaavailee Lapin läänissä ilmestyvien kahden päivälehtensä, Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien, tuotantotapaan merkittäviä uudistuksia. Suunnitelman mukaan lehtien toimitukset, mediamyynti ja tuotanto yhdistettäisiin niin, että kesäkuun 2015 alusta Lapin alueella ilmestyisi käytännössä yksi 6-päiväinen sanomalehti, Lapin Kansa. Sen toinen painos jaettaisiin osittain erisisältöisenä Pohjolan Sanomina Kemi-Tornio-alueella.

Samassa yhteydessä lehtien verkko- ja mobiilipalvelut uudistetaan. Sisällöt olisivat verkossa pääosin vain tilaajien käytettävissä. Lehden ilmestymistä muutettaisiin suunnitelman mukaan lisäksi niin, että viikonvaihteessa lauantain lehden välissä ilmestyisi uusi sunnuntainumero nimeltään Sunnuntai. Lisäksi sunnuntaina julkaistaisiin kokonaan uusi digilehti.

Lapin Kansan, Uuden Rovaniemen, Pohjolan Sanomien ja Lounais-Lapin henkilöstölle on tänään annettu kutsu toiminnallista uudistussuunnitelmaa koskeviin yhteistoimintaneuvotteluihin. Työnantajan arvion mukaan suunnitelman toteutuessa mahdolliset henkilöstövaikutukset vähentävät Lapin lehtien henkilöstön tarvetta enimmillään 30 henkilötyövuodella. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat noin 130 henkilöä.

Alma Median Lapin alueen lehdet on vuoden 2014 huhtikuusta alkaen painettu Oulussa Kalevan lehtipainossa, ja niiden jakelua hoitaa Alma Manu. Lapin Kansan levikki vuonna 2014 oli 27 841 (laskua -4 %) ja lukijamäärä 74 000 (ennallaan). Pohjolan Sanomien levikki vuonna 2014 oli 15 303 (laskua -6,9 %) ja lukijamäärä 43 000 (kasvua 4,9 %).

Alma Mediaan kuuluva Aluemedia kustantaa Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien lisäksi kahta maakuntalehteä, Aamulehteä ja Satakunnan Kansaa. Lisäksi lehtiperheeseen kuuluu paikallis- ja kaupunkilehtiä eri puolilla Suomea. Myös paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy kuuluu Aluemediaan.

Lisätietoja:

Kari Juutilainen
Liiketoimintayksikön johtaja, Aluemedia
Puh. 0504354159

Antti Kokkonen
Päätoimittaja, Lapin Kansa
Puh. 0503430379

Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Vuonna 2014 yhtiössä työskenteli keskimäärin 1 830 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin neljännes toimi Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2014 liikevaihto oli noin 295 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 20.3.2015, 10:00
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli