Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Median Kainuun lehtiliiketoiminnan myynti toteutunut

Alma Median Kainuun lehtiliiketoiminnan myynti toteutunut

Alma Media Oyj                                 Lehdistötiedote                         4.3.2015 klo 12:00

ALMA MEDIAN KAINUUN LEHTILIIKETOIMINNAN MYYNTI TOTEUTUNUT

Alma Median sanomalehtiliiketoiminta Kainuussa on helmikuun 2015 alussa tiedotetun aikeen mukaisesti siirtynyt uudelle omistajalle, SLP Kustannus Oy:lle. Tänään toteutuneessa kaupassa maakuntalehti Kainuun Sanomat, kaupunkilehti Koti-Kajaani ja kolme tilattavaa paikallislehteä siirtyivät Suomalainen Lehtipaino Oy:n tytäryhtiön omistukseen. Liiketoimintakaupasta ei muodostu tulosvaikutusta Alma Median vuoden 2015 ensimmäisen neljänneksen tulokseen. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Kaupassa vaihtoivat omistajaa 7-päiväinen Kainuun Sanomat sekä 2-päiväiset Koti-Kajaani, Ylä-Kainuu, Kuhmolainen ja Sotkamo-lehti. Lehtien yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 11,5 miljoonaa euroa. Lehtien työntekijät siirtyvät uuden omistajan palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Lehtien henkilöstövahvuus on 74.

Suomalainen Lehtipaino Oy on Kajaanissa toimiva sanomalehtien painamiseen erikoistunut painotalo, joka toimii myös sanomalehtien varhaisjakajana Kainuun maakunnassa. Yhtiöllä ja sen omistajilla on entuudestaan pieniä kaupunki- ja paikallislehtiä Pohjois-Suomen alueella.

Alma Media Kustannus Oy kustantaa Alma Media -konsernin maakunta-, paikallis- ja kaupunkilehtiä. Tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa ja Pohjolan Sanomat.

Lisätietoja:

Kari Juutilainen, toimitusjohtaja, Alma Media Kustannus Oy, +358 50 435 4159
Tenna Talvi-Pietarila, toimitusjohtaja, Suomalainen Lehtipaino Oy, +358 44 7795220

Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Vuonna 2014 yhtiössä työskenteli keskimäärin 1 830 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin neljännes toimi Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2014 liikevaihto oli noin 295 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 4.3.2015, 12:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli