Alma Media > Uutinen > Uusi reseptipankki syntyy joukkoistamalla

Uusi reseptipankki syntyy joukkoistamalla

Kotikokin tiimi keksi idean koululaisten reseptikilpailusta, jonka lopputuloksena palveluun syntyy nuorille suunnattu reseptipankki. Koulujen kotitalousryhmille suunnattu kilpailu takaa, että reseptipalveluun saadaan heti joukko käytännössä testattuja, koululaisille takuuvarmasti sopivia reseptejä.

Uusi reseptipankki syntyy joukkoistamalla

Idea koululaisten reseptikilpailuun syntyi jo yli vuosi sitten, kun Kotikokin tiimi kuuli, että osalla kouluista ei ollut riittävästi oppimateriaalia käytössä kotitalousoppitunneilla. He alkoivat pohtia, voisiko Kotikokin sivustolla olla oma osio, jossa olisi koululaisten kotitalousopintoihin soveltuvia reseptejä, ja tulivat siihen tulokseen, että sopivimpia reseptejä saataisiin koululaisilta itseltään.

Kun myös Kotitalousopettajien liitto innostui ajatuksesta, idea kotitalousluokille suunnatusta reseptikilpailusta alkoi muotoutua.

Tuumasta toimeen. Kotikokin koululaisille suunnattu reseptikilpailu käynnistyi helmikuun alussa ja jatkuu maaliskuun loppuun saakka. Kilpailussa etsitään parasta aloitteleville koululaiskokeille sopivaa reseptiä. Kilpailuun osallistuvat koulujen kotitaloustuntiryhmät laittavat reseptinsä kuvineen näkyviin Kotikokin sivuston yhteyteen avatulle kilpailusivustolle. Kisan päätyttyä Kotikokin käyttäjät voivat äänestää sivustolla mielestään parasta reseptiä. Palkintoja on luvassa myös peukutetuimmasta ja jaetuimmasta reseptistä sekä parhaasta reseptiin liittyvästä videototetuksesta. Lisäksi Kotikokki ja reseptikilpailun yhteistyökumppani, Myllyn Paras, muodostavat yhdessä tuomariston, joka valitsee koko kilpailun voittajareseptin. Perusteet parhaan koululaisreseptin valinnalle ovat jo selvillä, koska kriteerit on saatu suoraan kotitalousopettajilta.

– Resepti on mitoitettava pienelle ruokailijamäärälle, joka voisi olla esimerkiksi perhe. Siinä ei saa olla liikaa työvaiheita, sen ohjeet on ilmaistu selkeästi ja eri työvaiheet aikataulutettu hyvin. Reseptissä on käytetty terveellisiä ja edullisia ruoka-aineita, joita on saatavilla eri puolilta Suomea, ja sen valmistusajan on oltava kohtuullinen, summaa Kotikokin liiketoimintapäällikkö Maria Christensen.

Kilpailun aikana sivustolle kertyneet reseptit jäävät sivustolle näkyviin kisan jälkeen, ja kilpailu voi saada jatkoa tulevina vuosina. Kotikokin tiimi uskoo, että osiosta kasvaa pikku hiljaa erityisesti nuorille suunnattu reseptipankki, jota voivat käyttää myös omatoimisesti kokkausta kotonaan harjoittelevat nuoret kokit. Kotikokissa uskotaan, että nuorille räätälöidyille resepteille on tilausta, sillä Kotikokin sivustoa käyttävät entistä enemmän myös nuoret. Myös mobiilikäytön kasvu saattaa tuoda sivustolle entistä enemmän nuorta kävijäkuntaa.

– Jo lähes 60 prosenttia Kotikokin liikenteestä tulee mobiilista, ja varsinkin nuoret käyttävät sujuvasti mobiililaitteita, huomauttaa Christensen.

Tutustu koululaisten laatimiin resepteihin.

Teksti: Kirsi Hantula

  • Julkaistu: 26.2.2015, 10:00
  • Kategoria: Uutinen

Jaa artikkeli