Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Monster julkaisi Palkkadata-työkalun helpottamaan palkkavertailua Suomen työmarkkinoilla

Monster julkaisi Palkkadata-työkalun helpottamaan palkkavertailua Suomen työmarkkinoilla

Alma Media Oyj                         Lehdistötiedote                                  16.2.2015 klo 13.00

MONSTER JULKAISI PALKKADATA-TYÖKALUN HELPOTTAMAAN PALKKAVERTAILUA SUOMEN TYÖMARKKINOILLA

Alma Mediaan kuuluva Monster tarjoaa työntekijöille ja -hakijoille helpotusta palkkojen vertailuun uudella Palkkadata-työkalulla. Työkalun avulla työmarkkinoilla olevat ihmiset voivat verrata palkkaansa tai palkkaodotuksiaan muiden samanlaisissa työtehtävissä työskentelevien ihmisten palkkoihin.

Palkkadata-vertailu perustuu käyttäjiltä kerättävään tutkimustietoon. Tutkimukseen voi osallistua kuka tahansa täyttämällä Palkkadata-kyselyn, minkä jälkeen käyttäjä saa tiedot vertailuaineiston perusteella lasketusta keskipalkasta. Keskipalkka perustuu muiden samassa työtehtävässä ja samalla alueella työskentelevien vastaajien antamiin tietoihin. Mikäli vertailudataa ei vielä ole kerääntynyt tarpeeksi kyseisestä työtehtävästä, lähetetään vastaajalle sähköpostitse palkkavertailu heti kun dataa on kertynyt tarvittava määrä.

Tutkimustulosten luotettavuutta parannetaan siivoamalla pois virheet, kuten negatiiviset luvut ja ääriarvot. Aineisto myös päivittyy vuosittain. Kunkin vastaajan tiedot pysyvät voimassa yhden vuoden eikä niitä muokata millään tavalla. Kaikki palkkatutkimuksen tiedot ovat nimettömiä.

– Palkkadata-laskuri on ollut käytössä muutamissa muissa Alma Median rekrytointipalveluissa itäisessä Keski-Euroopassa. On hienoa, että voimme tuoda suosituksi nousseen palvelun nyt myös Suomeen, toteaa Monsterin markkinointipäällikkö Maria Soini.

– Monsterilla pyrimme tasa-arvoisen työelämän ja palkkauksen edistämiseen. Palkkavertailudataa tarjoamalla voimme auttaa työntekijöitä ja työelämään pyrkiviä määrittelemään palkkapyyntönsä sopivalle tasolle, Soini jatkaa.

Palkkavertailun lisäksi Palkkadata-sivustolta löytyy myös Miljonääri-laskuri. Humoristisella työkalulla voi selvittää, kuinka kauan miljonääriksi tuleminen kestää annetuilla palkkatiedoilla.

Tutustu Palkkadata-työkaluun osoitteessa: http://sivut.monster.fi/palkkadata/

Lisätietoja:
Maria Soini, markkinointipäällikkö, Monster, puh. 010 665 2723, maria.soini@monster.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Vuonna 2014 yhtiössä työskenteli keskimäärin 1 830 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin neljännes toimi Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2014 liikevaihto oli noin 295 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

Monster.fi

Monster on maailman suurin työnhakupalvelu Internetissä ja alan markkinajohtaja myös Suomessa. Monster.fi-sivustolla vierailee keskimäärin 127 000 viikkokävijää eri selaimilta (TNS 2014) ja työpaikkailmoituksia on sivustolla yli 3 000 joka päivä. Monsterin kautta työpaikkoja voi etsiä yli 40 maasta. Monsterin omistajia ovat Alma Media Oyj (85 %) ja Monster Inc. (15 %).

  • Julkaistu: 16.2.2015, 13:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli