Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media Kustannus Oy neuvottelee Kainuun lehtiensä myymisestä

Alma Media Kustannus Oy neuvottelee Kainuun lehtiensä myymisestä

Alma Media Oyj                                     Lehdistötiedote                            4.2.2015 klo 11.30

ALMA MEDIA KUSTANNUS OY NEUVOTTELEE KAINUUN LEHTIENSÄ MYYMISESTÄ 
 
Alma Media Kustannus Oy on käynnistänyt neuvottelut Suomalainen Lehtipaino Oy:n kanssa Alma Median Kainuun lehtiliiketoiminnan myymisestä. Kaupan toteutuessa maakuntalehti Kainuun Sanomat, kaupunkilehti Koti-Kajaani ja kolme tilattavaa paikallislehteä siirtyisivät ostajalle arviolta maaliskuun puoliväliin mennessä.

Alma Media Kustannus Oy kustantaa Kainuussa 7-päiväistä Kainuun Sanomia sekä 2-päiväisiä Koti-Kajaania, Ylä-Kainuuta, Kuhmolaista ja Sotkamo-lehteä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 11,5 miljoonaa euroa.

Alma Media Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Kari Juutilainen uskoo, että uusi omistaja vahvana paikallisena yrityksenä kykenee parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen vastatessaan koko sanomalehden tuotantoketjusta.

– Olemme halunneet olla mukana järjestelyssä, jossa Kainuun Sanomien lehtiperheen omistus palaa juurilleen omaan maakuntaan. Kainuulla on vahva identiteetti, ja se ansaitsee myös oman mediansa, Juutilainen sanoo.

Suomalainen Lehtipaino Oy:n toimitusjohtaja Tenna Talvi-Pietarila näkee, että lehtien kustantamisen, painamisen ja jakelun yhdistäminen samoihin käsiin antaa mahdollisuuden liiketoiminnan uudenlaiseen kehittämiseen maakunnan alueella.

– Yrityskauppa on osa kasvustrategiaamme, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme uusia palvelukonsepteja ja liiketoimintamalleja. Kainuulaisena perheyhtiönä meille on tärkeää toimia mukana kehittämässä maakuntaa, Talvi-Pietarila sanoo.

Suomalainen Lehtipaino Oy on sanomalehtiin erikoistunut painotalo Kajaanissa ja toimii sanomalehtien varhaisjakajana Kainuun maakunnassa. Yhtiöllä ja sen omistajilla on entuudestaan pieniä kaupunki- ja paikallislehtiä Pohjois-Suomen alueella.

Alma Media Kustannus Oy kustantaa Alma Media -konsernin maakunta-, paikallis- ja kaupunkilehtiä. Tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa, Kainuun Sanomat ja Pohjolan Sanomat.

Lisätietoja:

Kari Juutilainen, toimitusjohtaja, Alma Media Kustannus Oy, +358 50 435 4159
Tenna Talvi-Pietarila, toimitusjohtaja, Suomalainen Lehtipaino Oy, +358 44 7795220

Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Yhtiössä työskentelee 1 965 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin kolmannes toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2013 liikevaihto oli noin 300 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi

  • Julkaistu: 4.2.2015, 11:30
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli