Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Iltalehden lukijat erittäin sitoutuneita, osoittaa verkkokävijämäärien uusi mittaustapa

Iltalehden lukijat erittäin sitoutuneita, osoittaa verkkokävijämäärien uusi mittaustapa

Alma Media Oyj                       Lehdistötiedote                         23.1.2015 klo 16.15

ILTALEHDEN LUKIJAT ERITTÄIN SITOUTUNEITA, OSOITTAA VERKKOKÄVIJÄMÄÄRIEN UUSI MITTAUSTAPA

Alma Mediaan kuuluva IL-Media ottaa käyttöön helmikuun alussa 2015 TNS Metrixin uuden mittaustavan verkkomedioiden kävijämäärien seuraamiseksi. Uuden laskentatavan myötä Iltalehti saa aiempaa luotettavampaa tietoa uutissivustonsa ja sen eri osioiden kävijämääristä. Uudistuksen ansioista esimerkiksi IL-Median lifestyle-medioiden (terveyttä, tyyliä, asumista, autoilua ja matkailua käsittelevät alasivustot) käyttäjämäärät tarkentuvat. Tietoja lukijoiden käyttäytymisestä ja lukijoiden taustat saadaan myös mitattua entistä paremmin.

Suomen verkkosivustojen kävijämääriä seuraa TNS Metrix -palvelu, joka on tähän saakka laskenut eri sivustojen kokonaiskävijämäärät kyselytutkimukseen perustuvan korjauskertoimen avulla. Laskentatavan heikkous on ollut se, ettei se huomioi riittävästi eri päätelaitteiden käyttöä tai evästetietojen poistoja.

- IL-Media on hyvin tyytyväinen uudistusten johdosta, IL-Median kustantaja Kari Kivelä sanoo.

Uusi laskentatapa kertoo siitä, että Iltalehden lukijat ovat erittäin sitoutuneita mediaansa. Sama lukija käyttää Iltalehti.fi:tä kännykällään, tietokoneellaan ja mahdollisesti vielä tabletillaan useita kertoja päivän aikana. Aiemmin eri päätelaitteiden käyttö on kirjautunut seurannassa osin eri kävijöinä. Samoin evästetietonsa poistanut lukija on laskettu uudeksi kävijäksi. Uuden mittarin mukaan Iltalehti.fi:tä käyttää noin 2 miljoonaa suomalaista viikossa.

Mittauksen muuttuminen paljastaa myös sen, että IL-Median lifestyle-sisältöjen lukijamäärät ovat oletettua suurempia. Esimerkiksi Tyyli.com ja terveysmediat tavoittavat enemmän yleisöä kuin aiemmin on raportoitu.

IL-Median tuotteiden verkkokävijämäärät tulevat yhä useammin mobiilista. Tällä hetkellä jo noin 40 prosenttia Iltalehti.fi:n liikenteestä tulee mobiilipäätelaitteista.

- Tavoitamme päivittäin yli miljoona suomalaista digitaalisissa medioissamme. Mobiili ja IL-TV ovat vuoden aikana kasvaneet ennätyksellisesti, IL-Median markkinointijohtaja Minna Mäkinen iloitsee.

- Mobiilimedian ja uskollisten käyttäjien kasvun johdosta IL on vuodessa kasvattanut mainosnäyttöjään kymmenillä miljoonilla, mistä mainostajamme tulevat uusien mainosratkaisujen myötä hyötymään vuoden 2015 aikana, Kivelä lisää.

Lisätietoja:

Kari Kivelä, kustantaja, IL-Media, puh. 010 665 2032

Minna Mäkinen, markkinointijohtaja, IL-Media, puh. 010 665 2688

Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Yhtiössä työskentelee 1 965 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin kolmannes toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2013 liikevaihto oli noin 300 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi

  • Julkaistu: 23.1.2015, 16:15
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli