Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Läntisen ja pohjoisen Suomen sanomalehdet solmivat sopimuksen Lännen Media -yhteistyöstä

Läntisen ja pohjoisen Suomen sanomalehdet solmivat sopimuksen Lännen Media -yhteistyöstä

Alma Media Oyj            Lehdistötiedote      23.6.2014 klo 12.00


LÄNTISEN JA POHJOISEN SUOMEN SANOMALEHDET SOLMIVAT SOPIMUKSEN LÄNNEN MEDIA -YHTEISTYÖSTÄ

Alma Media Oyj ja viisi muuta suomalaista lehtikustantajaa on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Lännen Median perustamisesta. Sopimuksen myötä perustettava Lännen Media Oy alkaa tuottaa sisältöä 12 maakuntalehdelle läntisessä ja pohjoisessa Suomessa.

Lännen Mediaan kuuluvat lehdet perustavat vuoden 2014 loppuun mennessä yhteisen valtakunnallisen toimituksen, joka tuottaa sisältöä niin painettuihin lehtiin kuin digi-, verkko- ja mobiilikanaviin. Yhteistoimitus tuottaa valtakunnallista koti- ja ulkomaan uutissisältöä, ajankohtaisia taustajuttuja, viikonvaihdelukemiston, päivittäiset teemasivut sekä valtakunnallisia verkkouutisia. Lännen Medialla ei ole vaikutusta osakaslehtien liiketoimintaan eikä päätoimittajien asemaan.

Lännen Median uutishuone aloittaa toimintansa 1.10.2014. Koko toiminta käynnistyy vuoden 2015 alkuun mennessä. Lännen Median toimituksen muodostaa 40 journalistia osallistujalehdistä.

Yhteistoimintaa johtava päätoimittaja Matti Posio sijoittuu Tampereelle, mutta jakaa aikaansa Lännen Media -maakuntien kesken. Lännen Median uutishuoneella on toimittajia Helsingissä ja 12 mediatalossa Turusta Lappiin ulottuvalla alueella. Uutishuoneen päällikkönä aloittaa Turun Sanomien toimituspäällikkö Veikko Valtonen. Lännen Median lukemistotoimituksen tuottaja työskentelee Oulussa ja teematuottaja Seinäjoella.

”Lännen Media on osakaslehtien sisällön ja journalistisen tuotekehityksen tekijä. Lännen Median lehdet ovat alueidensa ykkösmedioita. Parhaiden voimien yhdistäminen takaa niiden lukijoille myös entistä vahvemman valtakunnallisen ja kansainvälisen tarjonnan, ja samalla lehdille mahdollisuuden keskittyä entistä paremmin paikallisen aineiston tuotantoon”, Lännen Median päätoimittaja Matti Posio arvioi.

”Suomea on tapana nimitellä yhden totuuden maaksi. Valtakunnallisesti haluamme tarjota toisen totuuden, vaihtoehdon. Sananvapaus varmasti voittaa. Laatutavoitteet ovat 12 näin merkittävän lehden kesken korkealla.”

Lännen Median perustajalehtiin kuuluvat Alma Median sanomalehdet Aamulehti (Tampere), Satakunnan Kansa (Pori), Lapin Kansa (Rovaniemi), Kainuun Sanomat (Kajaani) ja Pohjolan Sanomat (Kemi), Ilkka-Yhtymän sanomalehdet Ilkka (Seinäjoki) ja Pohjalainen (Vaasa), Hämeen Sanomat (Hämeenlinna) ja samaan yhtiöön kuuluva Forssan Lehti (Forssa), Turun Sanomat (Turku), Kaleva (Oulu) ja Keskipohjanmaa-lehti (Kokkola).

Lännen Median lehtien kokonaistavoittavuus on lähes kaksi miljoonaa (1 980 000) suomalaista. Painettujen lehtien yhteinen levikki on 516 375 kappaletta (LT 2013) ja lukijamäärä 1,28 miljoonaa.

Lännen Median osakasyhtiöt solmivat aiesopimuksen yhteistyön laajentamisesta helmikuussa. Lehtien yhteistyön laajentaminen ja syventäminen on looginen kehitysaskel pitkään jatkuneessa lehtien sisältöyhteistyössä. Lännen Median keskeisiin tavoitteisiin kuuluu myös digitaalisen sisällön tuotekehityksen nopeuttaminen.

Lisätietoja:
Matti Posio, Lännen Median päätoimittaja, puh.040 7717828, matti.posio@almamedia.fi


Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Yhtiössä työskentelee 1 965 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin kolmannes toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2013 liikevaihto oli noin 300 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 23.6.2014, 14:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli