Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Manu menestyi jälleen kansainvälisessä sanomalehtien laatukilpailussa

Alma Manu menestyi jälleen kansainvälisessä sanomalehtien laatukilpailussa

Alma Media Oyj             Lehdistötiedote         5.6.2014 klo 14.15

ALMA MANU MENESTYI JÄLLEEN KANSAINVÄLISESSÄ SANOMALEHTIEN LAATUKILPAILUSSA

Alma Median paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy on jälleen saanut jäsenyyden World Association of Newspapers and News Publishers’n (WAN-IFRA) laatuklubiin vuosille 2014-2016.

WAN-IFRA:n laatuklubijäsenyys on kansainvälisesti arvostetuin osoitus sanomalehtipainon tuotannon laadusta. Laatuklubin jäsenet valitaan International Newspaper Color Quality Club (INCQC) -kilpailun kautta. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 165 painotuotetta eri puolilta maailmaa ja laatuklubiin pääsi 76 kustantajaa tai painotaloa 26 eri maasta.

Alma Manun Tampereen paino osallistui kilpailuun kolmatta kertaa, tällä kertaa Satakunnan Kansa -sanomalehdellä.  Edelliset jäsenyydet saavutettiin Aamulehdellä (2012) ja Kauppalehdellä (2010).

– Laatuklubiin pääsy jo kolmatta kertaa osoittaa, että työmme erinomaisen painolaadun eteen kantaa  hedelmää. Alma Manun uusi paino Tampereella otettiin käyttöön vuoden 2013 keväällä, ja se oli Alma Median suurin yksittäinen investointi viime vuonna. Kilpailuun lähettämämme lehdet olivat normaalista tuotannostamme, joten ne kuvaavat päivittäistä hyvää laatuamme, toteaa Alma Manun toimitusjohtaja Helvi Liukkaala.

INCQC:n jäsenyys edellytti tammikuusta maaliskuuhun kestäneen hakuprosessin aikana WAN-IFRA:n laatukriteerien täyttämistä mitatussa ja yleisessä painolaadussa. Kansainvälisistä asiantuntijoista koottu raati arvioi mm. värisävyjen oikeellisuutta, tarkkuuksia ja tasapainoa. Yhdeltä sivulta arvioitiin yhteensä 15 eri laatumuuttujaa. Alma Manu menestyi erityisesti sävyntoiston oikeellisuudessa ja kohdistustarkkuudessa.

Lisätietoja:
Helvi Liukkaala, toimitusjohtaja, Alma Manu Oy, 010 665 3009

Alma Manu lyhyesti
Alma Manu Oy on painamisen ja jakelun edelläkävijä. Yhtiöön kuuluu lehtipaino Tampereella sekä Pirkanmaan, Satakunnan ja Lapin varhaisjakelut. Alma Manu painaa viikossa 5 miljoonaa lehteä, ja jakaa 1,6 miljoonaa. Se on Suomen toiseksi suurin sanomalehtien jakeluyhtiö. Alma Manussa työskentelee noin 1 100 henkilöä, ja se on osa Alma Mediaa. Lue lisää: www.almamanu.fi.

Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Yhtiössä työskentelee 1 965 ammattilaista (ilman jakajia), joista noin kolmannes toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2013 liikevaihto oli noin 300 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 5.6.2014, 16:15
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli