Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media Oyj: Alma Media laajentaa yhteistyötään Monsterin kanssa

Alma Media Oyj: Alma Media laajentaa yhteistyötään Monsterin kanssa

Alma Media Oyj                Pörssitiedote               7.11.2013 klo 09.00

ALMA MEDIA LAAJENTAA YHTEISTYÖTÄÄN MONSTERIN KANSSA

Monsterin palvelut Puolassa, Unkarissa ja Tsekissä osaksi Alma Median kattavaa rekrytointipalveluiden tarjontaa

Alma Media Oyj ja Monster Worldwide Inc. ovat sopineet vahvistavansa yhteistyötään kattamaan itäisen Keski-Euroopan ja Baltian maat. Yhteistyön laajentumisen myötä Monsterin palvelut tulevat osaksi Alma Median rekrytointipalveluiden kokonaisuutta, joka toimii jatkossa Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Tsekin tasavallassa, Slovakiassa, Unkarissa ja Kroatiassa. Liiketoimintaa johdetaan Alma Median ja Monsterin yhdessä omistamasta Alma Career Oy:stä ja se raportoidaan osana Alma Median Digitaaliset kuluttajapalvelut -raportointisegmenttiä.

Järjestelyn yhteydessä nykyisen Monster Oy nimi muuttuu Alma Career Oy:ksi ja Monster Worldwide Inc:stä tulee sen vähemmistöosakas 15 % osuudella. Omistusosuutta vastaan Monster luovuttaa yhteisyritykselle Puolan, Unkarin ja Tsekin rekrytointipalveluliiketoimintansa sekä ostaa yhteisyrityksen osakkeita 4,9 miljoonalla eurolla. Alma Media omistaa yhteisyrityksen osakkeista 85 %.  Monsterilla on optio kasvattaa omistusosuuttaan 20 %:iin vuoteen 2017 mennessä. Tällä hetkellä Monster omistaa 25 % Suomessa toimivasta Monster-liiketoiminnasta ja Alma Media 75 %. Yhteisyritykseen rakentuvat synergiat ja toimintamalli sekä tulevat kasvuinvestoinnit mahdollistavat vahvan palvelukehityksen ja asiakashyödyn koko toiminta-alueella. Yhteisyritys käynnistää toimintansa vuoden 2014 alkupuolella.

Järjestely toteuttaa Alma Median strategiaa keskittyä rekrytointi- ja urapalveluihin digitaalisen liiketoiminnan kasvattamisessa ja kansainvälistymisessä. Alma Media on vuonna 2012 Tsekin tasavallassa, Slovakiassa, Kroatiassa ja Baltian maissa tekemiensä noin 70 miljoonan euron yritysostojen jälkeen kartoittanut uusia kasvumahdollisuuksia. Monsterin Puolan, Unkarin ja Tsekin palveluiden yhdistäminen Alma Median palveluihin luo kokonaisuuden, jonka arvioitu liikevaihto vuonna 2013 on yli 35 miljoonaa euroa. Järjestelystä ei synny Alma Medialle tulosvaikutteisia kirjauksia toteutushetkellä. Järjestely vahvistaa Alma Median omaa pääomaa ja tuottaa 4,9 miljoonan euron positiivisen rahavirtavaikutuksen ensimmäiselle vuosineljännekselle 2014. Järjestelyn myötä Alma Median vuoden 2014 liikevaihdon arvioidaan kasvavan noin 3 miljoonalla eurolla.

”Hedelmällisen Monster-yhteistyön laajentaminen on strategiamme kannalta erinomainen jatkoaskel. Alma Median nykyiset palvelut jatkavat nykyisillä brändeillä ja teknologioilla, mutta voivat hyödyntää Monsterin teknologioita, palvelukonsepteja ja myyntiverkostoa valituilla markkina-alueilla. Monsterille tämä merkitsee kansainvälisen verkoston kasvattamista Alman johtavilla palveluilla kyseisillä markkinoilla”, toteaa Raimo Mäkilä, Alma Median Markkinapaikat-liiketoimintayksikön johtaja.

”Monster ja Alma Media ovat edelleen kehittämässä hyvin menestynyttä yhteistyötään luomalla kattavaa palveluverkostoa itäiseen Keski-Eurooppaan ja Baltiaan”, kommentoi Andrea Bertone, Executive Vice President, General Manager, Europe and North America Sales, Monster Worldwide. ”Tuotamme yhdessä maailmanluokan rekrytointipalveluja, laajennamme rekrytointi-ilmoittelumme yleisöjä ja luomme vahvan osaamiskeskittymän ko. alueelle sekä paikallisten että kansainvälisten asiakkaidemme hyväksi.”


ALMA MEDIA OYJ

Rauno Heinonen
Viestintäjohtaja

Lisätietoja:
Raimo Mäkilä, johtaja, Markkinapaikat, Alma Media Oyj, puh. 010 665 5802

Jakelu: NASDAQ OMX Helsinki
keskeiset tiedotusvälineet


Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Yhtiössä työskentelee noin 1 900 ammattilaista (ilman jakajia), joista yli 20 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2012 liikevaihto oli noin 320 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

 

  • Julkaistu: 7.11.2013, 10:00
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli