Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Pohjolan Sanomat muuttuu painettuna viisipäiväiseksi

Pohjolan Sanomat muuttuu painettuna viisipäiväiseksi

Alma Media Oyj  Lehdistötiedote   28.10.2013 klo 10.05

POHJOLAN SANOMAT MUUTTUU PAINETTUNA VIISIPÄIVÄISEKSI

Alma Media muuttaa Kemissä ilmestyvän Pohjolan Sanomat -aluelehden vuoden 2014 alusta viisipäiväiseksi. Muutoksen henkilöstövaikutuksia koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Ilmestymisrytmin harvenemisen takia Pohjolan Sanomien henkilömäärä vähenee yhdeksällä. Muutos vaikuttaa eniten toimitukseen, jonka vahvuus vähenee seitsemällä.
Tehtyjen ratkaisujen johdosta Alma Media kirjaa neljännelle vuosineljännekselle 2013 arviolta 0,3 miljoonan euron kertaluonteisen kulun, joka koostuu pääosin uudelleenjärjestelykuluista.

Painetun lehden harventuvaa palvelua täydennetään päivittäisellä verkkopalvelulla. Pohjolan Sanomien verkkopalveluista osa muuttuu maksulliseksi vuoden alusta siten, että maksullinen sisältö on vain lehden tilaajien luettavissa. Digitaalisessa muodossa jaettavan maksullisen sisällön laajuus kasvaa muutoksen yhteydessä tuntuvasti.  Nykyistä paikallisemmaksi muuttuvan lehden tilaushintaa puolestaan lasketaan ilmestymispäivien vähentyessä.

Tehtävillä muutoksella haetaan kannattavuuden parantamista. Negatiivinen levikkikehitys, laskusuhdanteen vaikutus mainosinvestointeihin sekä mainonnassa tapahtuva rakenteellinen murros ovat painaneet Pohjolan Sanomien liiketoiminnan tappiolliseksi. Pohjois-Suomessa tulosta syövät osaltaan myös suuremmat  jakelu- ja kuljetuskulut.

Lisätietoja:
Kari Juutilainen, yksikön johtaja, Alma Aluemedia, puh. 050 4354159

Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Yhtiössä työskentelee noin 1 900 ammattilaista (ilman jakajia), joista yli 20 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2012 liikevaihto oli noin 320 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi

  • Julkaistu: 28.10.2013, 11:05
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli