Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Pohjolan Sanomat harkitsee kattavaa rakenneuudistusta

Pohjolan Sanomat harkitsee kattavaa rakenneuudistusta

Alma Media Oyj                Lehdistötiedote        1.10.2013 klo 10.15


POHJOLAN SANOMAT HARKITSEE KATTAVAA RAKENNEUUDISTUSTA

Kemissä julkaistavassa Pohjolan Sanomissa harkitaan mahdollisuutta vähentää painetun lehden ilmestymiskertoja seitsemästä viiteen viikossa. Suurin osa lehden digitaalisissa kanavissa julkaistavasta sisällöstä muuttuu maksulliseksi ensi vuoden alussa osana Alma Aluemedian lehtien verkkopalveluiden uudistamista.

Pohjolan Sanomia kustantava Alma Media Kustannus Oy aloittaa näitä rakenneuudistuksia koskevat yhteistoimintaneuvottelut, joiden myötä henkilökunnan määrä voi vähentyä enintään 9 henkilötyövuodella.

– Alma Mediassa ja Pohjolan Sanomissa vuosia jatkunut internet- ja mobiilisisältöjen kehitystyö mahdollistaa tilaajien entistä paremman palvelemisen kaikissa digitaalisissa kanavissa sekä painetun lehden ilmestymiskertojen vähentämisen seitsemästä viiteen kertaan viikossa. Seitsenpäiväinen palvelu säilyisi verkon avulla, vaikka painettu lehti muuttuisikin viisipäiväiseksi, sanoo Alma Aluemedia -liiketoimintayksikön johtaja Kari Juutilainen.

Juutilaisen mukaan Pohjolan Sanomien suunniteltu muutos on seurausta median murroksesta. Tilausmaksujen arvonlisävero on vähentänyt merkittävästi levikkituottoja, ja erityisesti talouden taantuman myötä voimistunut ilmoitustuottojen lasku on vienyt pohjan kannattavalta liiketoiminnalta.

– Pohjolan Sanomien operatiivinen liiketoiminta on ollut tappiollista jo useamman vuoden ajan. Painamis-, jakelu- ja palkkakuluja on mahdotonta pienentää ilman isompaa rakenteellista muutosta. Alueen kantokyky ei yksinkertaisesti riitä ylläpitämään 7-päiväistä tilattavaa lehteä, Juutilainen sanoo.

Pohjolan Sanomien henkilöstön määrä on 43, josta toimituksessa työskentelee 29 henkilöä. Toteutuessaan ilmestymispäivien vähentäminen vaikuttaisi eniten toimituksen henkilöstöön.

Alma Aluemedia kustantaa Kemi-Tornio -alueella lisäksi 2-päiväistä Lounais-Lappi -nimistä kaupunkilehteä. Sen toimintaan ei ole suunniteltu muutoksia.

Alma Aluemedian lehtiperheeseen kuuluu Pohjolan Sanomien lisäksi neljä 7-päiväistä sanomalehteä, 17 tilattavaa paikallislehteä ja 9 kaupunkilehteä. Pohjolan Sanomien levikki oli noin 17 000 kappaletta vuonna 2012.


Lisätietoja: Kari Juutilainen, johtaja, Alma Aluemedia, puh. 050 435 4159

Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Yhtiössä työskentelee noin 1 900 ammattilaista (ilman jakajia), joista yli 20 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2012 liikevaihto oli noin 320 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi

  • Julkaistu: 1.10.2013, 12:15
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli