Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Tablettikokeilu päättyi: Lappilaiset valmiita digilehden käyttöönottoon

Tablettikokeilu päättyi: Lappilaiset valmiita digilehden käyttöönottoon

Alma Media Oyj    Lehdistötiedote    31.5.2013, klo 15.00

TABLETTIKOKEILU PÄÄTTYI: LAPPILAISET VALMIITA DIGILEHDEN KÄYTTÖÖNOTTOON

Lapin haja-asutusalueilla huhti-toukokuussa toteutetun tablettikokeilun tulokset olivat digilehden suhteen rohkaisevia. Lapin Kansan ja Alma Aluemedian kokeiluun osallistuneet, varhaisjakelun ulkopuolella asuvat lappilaiset olivat tyytyväisiä uutisvälityksen nopeutumiseen ja kokivat lehden lukemisen digilaitteelta selkeänä parannuksena perinteiseen printtilehteen verrattuna.

Jopa kolmannes Lapin Kansan tilaajista on varhaisjakelun ulottumattomissa ja saa päivän lehtensä vasta puolenpäivän jälkeen. Paperilehden jakaminen aamuksi harvaan asutulla seudulla on kuitenkin taloudellisesti ja maantieteellisesti mahdotonta.

– Halusimme selvittää, pystyttäisiinkö digilehdellä tarjoamaan parempaa ja nopeampaa uutisvälitystä haja-asutusalueilla asuville. Jo noin 95 % lappilaisten kodeista on nopean 3G-yhteyden päässä, joten uskomme, että aika digilehden laajempaan omaksumiseen on kypsä, kertoo Lapin Kansan päätoimittaja Matti Posio.

Lapin Kansan ja Alma Aluemedian tablettikokeilu toteutettiin huhti-toukokuussa Kolarin kunnassa sijaitsevassa Äkäslompolossa sekä Inarin kunnassa sijaitsevassa Lismassa. Kokeilussa 50:lle varhaisjakelun ulottumattomissa olevalle asiakkaalle tarjottiin kuuden viikon ajaksi tabletti ja Lapin Kansan digilehti. Testaajat antoivat palautetta muun muassa lukukokemuksista ja mahdollisista teknisistä ongelmista. Lisäksi haettiin ajatuksia Lapin Kansan sisällön kehittämiseen ja tuotteistukseen verkossa.

Eri-ikäiset ja teknisiltä taidoiltaan erilaiset lukijat pitivät digilehden käyttöönottoa ja lukemista tabletilla yllättävän helppona. Kokeilu koettiin jännittäväksi ja innostavaksi, ja sen aikana päivärytmi muuttui usealla osallistujalla.

– Olemme todella tyytyväisiä kokeilun antiin. Jopa pitkäaikaisten lehden tilaajien mediakäyttö muuttui kokeilun aikana. Maakuntalehti tuli osaksi aamurutiineita ja söi aikaa televisiolta ja radiolta, Matti Posio jatkaa.

Kokeilussa havaittiin, että monille lukijoille aamulla luettava digilehti oli houkuttelevampi vaihtoehto kuin iltapäivällä jaettava paperilehti. Testaajille lehden saamisen nopeus ja sisältö oli tärkeämpää kuin se, onko lehti paperisessa vai digitaalisessa muodossa.

– Haluamme jatkossa tarjota toimivia vaihtoehtoja paperilehden rinnalle ja tuoda aiempaa näkyvämmin esille pelkkää digitilausta varhaisjakelun ulkopuolella asuville. Tarjoamme myös vielä kesän aikana varhaisjakelun ulkopuolella asuville lappilaisille Lapin Kansan digilehteä ja tablettia pakettitarjouksena, Matti Posio summaa.

Lisätietoja:
Jaakko Sipola, myyntijohtaja, Levikki, Alma Aluemedia, puh. 050 911 3508
Matti Posio, vastaava päätoimittaja, Lapin Kansa, puh. 040 7717828


Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Yhtiössä työskentelee noin 1 900 ammattilaista (ilman jakajia), joista yli 20 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2012 liikevaihto oli noin 320 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi

  • Julkaistu: 31.5.2013, 17:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli