Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media Oyj: Alma Manun Rovaniemen sanomalehtipainon toiminnan tulevaisuutta koskeneet yt-neuvottelut päättyivät

Alma Media Oyj: Alma Manun Rovaniemen sanomalehtipainon toiminnan tulevaisuutta koskeneet yt-neuvottelut päättyivät

Alma Media Oyj    Pörssitiedote    26.4.2013 klo 16.30

ALMA MANUN ROVANIEMEN SANOMALEHTIPAINON TOIMINNAN TULEVAISUUTTA KOSKENEET YT-NEUVOTTELUT PÄÄTTYIVÄT

Alma Median paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy:n tammikuussa käynnistämät, Rovaniemen sanomalehtipainon tulevaisuutta koskeneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Koko Rovaniemen painon ja postituksen henkilöstöä koskeneiden neuvottelujen tuloksena yhtiö lopettaa painotoimintansa Rovaniemellä maaliskuun loppuun 2014 mennessä.

Rovaniemen painon lakkauttamisen myötä koko Rovaniemen painon ja postituksen henkilöstön, yhteensä 23 henkilöä, työsuhteet tulevat päättymään. Irtisanomiset ajoittuvat maaliskuulle 2014. Alma Manu tarjoaa irtisanottaville uudelleensijoitusvalmennusta ja tukea uudelleentyöllistymiseen.

Painon sulkemispäätöksen johdosta Alma Media kirjaa toiselle vuosineljännekselle 2013 arviolta 3 miljoonan euron kertaluonteisen kulun, joka koostuu pääosin käyttöomaisuuden arvonalentumisesta.

Rovaniemen painon sulkemispäätöksen taustalla ovat yleiset painotoiminnan tehostamistavoitteet sekä toiminnan kilpailukyvyn ja elinvoimaisuuden turvaaminen myös jatkossa. Alma Median nyt Rovaniemellä painettavien maakuntalehtien Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien sekä useiden kaupunki- ja paikallislehtien tulevasta painopaikasta tehdään päätös kevään aikana. Lehtien ilmestymiseen muutoksilla ei ole vaikutusta.

– Lapin Kansan kehittäminen maakunnan ykkösmediana jatkuu. Painopaikan vaihtuminen ei vaikuta Lapin Kansan, Pohjolan Sanomien tai muiden Rovaniemellä painettujen lehtien journalistiseen sisältöön, tai lukijoiden saamaan palveluun, sanoo Lapin Kansan päätoimittaja Matti Posio.

Vuonna 2012 Alma Manu työllisti yhteensä noin 1 090 henkilöä Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Lapissa. Heistä lehdenjakajia oli noin 930 henkilöä.


ALMA MEDIA OYJ

Rauno Heinonen
viestintäjohtaja

Lisätietoja: Helvi Liukkaala, toimitusjohtaja, Alma Manu Oy, puh. 010 665 3009

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsingin pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet


Alma Media lyhyesti

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Yhtiössä työskentelee noin 1 900 ammattilaista (ilman jakajia), joista yli 20 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2012 liikevaihto oli noin 320 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi

  • Julkaistu: 26.4.2013, 18:30
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli