Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Lapin Kansa aloittaa tablettikokeilun haja-asutusalueilla Lapissa

Lapin Kansa aloittaa tablettikokeilun haja-asutusalueilla Lapissa

Alma Media Oyj      Lehdistötiedote      2.4.2013 klo 15.30

LAPIN KANSA ALOITTAA TABLETTIKOKEILUN HAJA-ASUTUSALUEILLA LAPISSA

Lapin Kansa ja Alma Aluemedia aloittavat 3.4.2013 kokeilun, jossa 50:lle varhaisjakelun ulottumattomissa olevalle asiakkaalle tarjotaan kuuden viikon ajaksi tabletti ja Lapin Kansan digilehti. Tablettikokeilu toteutetaan Kolarin kunnassa sijaitsevassa Äkäslompolossa ja vasta äskettäin 3G-yhteyden saaneessa Lismassa, joka sijaitsee Inarin kunnassa. Tarkoituksena on selvittää, kuinka digilehti koetaan lappilaisten keskuudessa ja pystyttäisiinkö digilehdellä tarjoamaan parempaa ja nopeampaa uutisvälitystä haja-asutusalueilla asuville.

– Lapin Kansalle nyt aloitettava digikokeilu on tärkeä mahdollisuus päästä lähemmäksi niitä lukijoitamme, jotka asuvat harvaanasutuilla seuduilla. Oman lehden saaminen aamulla näköislehtenä tabletille voi olla merkittävä parannus elämään, Lapin Kansan vastaava päätoimittaja Matti Posio sanoo.

Kuuden viikon testijakso alkaa 3.4. Äkäslompolossa ja 9.4. Lismassa. Testijakson aikana testaajien kokemuksia kerätään kasvotusten sekä verkon kautta suljetussa keskusteluryhmässä. Tämän lisäksi osallistujien mediakäyttöä ja kokemuksia selvitetään kyselyillä ennen ja jälkeen testijakson. Testaajien kokemusten lisäksi haetaan myös ajatuksia Lapin Kansan sisällön kehittämiseen ja tuotteistukseen verkossa. Tablettikokeilun osallistujiksi on valittu monipuolinen joukko eri-ikäisiä testaajia, jotka ovat ilmoittaneet halukkuudestaan osallistua testiin.

Tablettikokeilun kautta saatuja oppeja on tarkoitus käyttää Lapin Kansan lisäksi myös muiden Alma Median maakunta- ja paikallislehtien digitaalisten palveluiden kehittämisessä.

– Tarkoituksenamme on kehittää sanomalehden varhaiskantoalueen ulkopuolella asuville mahdollisuus saada tietoa oman lähialueensa uutisista ja asioista tuoreena ja toimivana digitaalisena palveluna. Pyrimme jatkossa tuotteistamaan kumppaniemme kanssa hyvän sähköisen kokonaispaketin perinteisen paperisen lehden rinnalle, täsmentää Alma Aluemedian levikistä vastaava myyntijohtaja Jaakko Sipola.

Tablettikokeilu toteutetaan yhteistyössä Soneran ja Datainfon kanssa. Soneran 3G-verkon väestöpeitto on Lapissa jo 95%, ja tablettien ja muiden nopeiden päätelaitteiden myötä digilehti on monelle lukijalle varteenotettava vaihtoehto tai hyvä täydennys päivittäiselle uutispalvelulle.

– Lapin Kansan digikokeilu on todella kiinnostava avaus, jolla voidaan tarjota sujuvampaa arkea ihmisille nykytekniikan mahdollisuuksia hyödyntäen, sanoo Soneran aluejohtaja Hannu Heikka.

Lisätietoja:

Jaakko Sipola, myyntijohtaja, Levikki, Alma Aluemedia, puh. 050 911 3508
Matti Posio, vastaava päätoimittaja, Lapin Kansa, puh. 040 7717828


Alma Media lyhyesti
Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tuotteet tarjoavat uutissisältöjen lisäksi hyötytietoa elämäntyylin, työuran sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Alma Median palvelutarjonta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Yhtiössä työskentelee noin 1 900 ammattilaista (ilman jakajia), joista yli 20 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2012 liikevaihto oli noin 320 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi

  • Julkaistu: 2.4.2013, 17:30
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli