Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Manu suunnittelee Rovaniemen sanomalehtipainon toiminnan tulevaisuutta

Alma Manu suunnittelee Rovaniemen sanomalehtipainon toiminnan tulevaisuutta

Alma Media Oyj       Lehdistötiedote       16.1.2013 klo 15.00

ALMA MANU SUUNNITTELEE ROVANIEMEN SANOMALEHTIPAINON TOIMINNAN TULEVAISUUTTA

Alma Median paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy suunnittelee Rovaniemellä sijaitsevan sanomalehtipainonsa tulevaisuutta ja käynnistää tästä johtuen yhteistoimintaneuvottelut.

Neuvottelujen piirissä on koko Rovaniemen painon ja postituksen henkilöstö, yhteensä 23 henkilöä. Neuvottelut koskevat Rovaniemen painon toiminnan tulevaisuuden suunnittelua ja sen erilaisia vaihtoehtoja, ja niiden seurauksena painon henkilöstöön mahdollisesti kohdistuvia toimenpiteitä ja näiden toimenpiteiden perusteita, vaikutuksia ja vaihtoehtoja.

Yhtenä suunnittelun vaihtoehtona on painotoiminnan lopettaminen Rovaniemellä ja siellä nyt painettavien tuotteiden painaminen muissa sanomalehtipainoissa. Mikäli vaihtoehtojen selvittämisen jälkeen päädyttäisiin tähän vaihtoehtoon, se tapahtuisi tämänhetkisen näkemyksen mukaan aikaisintaan vuonna 2015 ja saattaisi johtaa koko painossa työskentelevän henkilöstön irtisanomiseen.

Rovaniemen sanomalehtipaino on käynnistetty vuonna 1987, minkä jälkeen sen laitteistoa on osin uusittu vuonna 2005. Painon käyttöikä lähestyy taloudellisen käytön näkökulmasta vaihetta, joka edellyttää päätöksiä mahdollisista lisäinvestoinneista. Rovaniemellä painetaan Alma Median kustantamista sanomalehdistä Iltalehteä, Pohjolan Sanomia ja Lapin Kansaa.

Lisätietoja:

Helvi Liukkaala, toimitusjohtaja, Alma Manu Oy, puh. 010 665 3009

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee noin 3000 ammattilaista. Vuoden 2011 liikevaihto oli 316,2 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,3 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 16.1.2013, 16:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli