Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Manun uuden sanomalehtipainon käyttöönotto etenee aikataulun mukaisesti

Alma Manun uuden sanomalehtipainon käyttöönotto etenee aikataulun mukaisesti

Alma Media Oyj                Lehdistötiedote                 15.1.2013 klo 15.00

ALMA MANUN UUDEN SANOMALEHTIPAINON KÄYTTÖÖNOTTO ETENEE AIKATAULUN MUKAISESTI

Alma Manu Oy:n, Alma Median paino- ja jakeluyksikön, uuden sanomalehtipainon rakennus- ja käyttöönottoprojekti etenee suunnitellusti. Paino- ja postituslaitteiston asennuksista 95%  on jo suoritettu, ja laitteiston testaukset on aloitettu. Ensimmäiset varsinaiset kaupalliset tuotannot ajetaan suunnitelmien mukaan helmikuun aikana, ja koko tuotanto siirretään uuteen laitokseen huhtikuun loppuun mennessä.

Valmistuessaan uusi painolaitos on yksi maailman moderneimmista sanomalehtipainoista. Painon erittäin korkea automaation taso parantaa erityisesti painojäljen laatua. Uuden lehtipainon tuotantokapasiteetti on parhaimmillaan noin 270 000 lehteä tunnissa, painossa voidaan painaa kolmea eri tuotetta yhtä aikaa. Uusi paino huomioi ympäristöseikat entistä paremmin muun muassa laitteistoon integroidulla hukkapaperin kierrättämisellä.

”Uusi painotekniikkamme mahdollistaa täysin uudenlaisten tuoteformaattien tuomisen Suomen markkinoille”, kertoo Alma Manun toimitusjohtaja Helvi Liukkaala. ”Emme ole pelkkä sanomalehtipaino, vaan tuotekehityksemme kautta autamme asiakkaitamme kehittämään painetun median liiketoimintaa”, hän jatkaa. ”Uusia tuoteformaattejamme ovat mm. sanomalehtien osapainokset, sekä aikakauslehtimäinen noin 190 x 260 mm kokoinen lehti, johon voidaan liittää muualla painetut kiiltävät kannet.” 

”Ympäristövastuullisuus on huomioitu uuden painon prosessien ja rakennuksen suunnittelussa alusta lähtien”, kertoo Alma Manun ympäristö- ja laatuasioista vastaava Jussi Pekkarinen. ”Ympäristöseikat ovat olleet meille aina tärkeitä. Kun nykyinen Tampereen painomme tuottaa hävitettävää jätettä noin 100 kg vuodessa, pyrimme uudessa painossa vähentämään sitä vielä 30%.  Määrä on todella pieni, kun ottaa huomioon, että käytämme tällä hetkellä materiaalia vuodessa noin 25 000 tonnia.”

Tärkeä virstanpylväs saavutettiin 10.1., kun Alma Manun hallinto ja Pirkanmaan jakelu muuttivat uuteen rakennukseen. Alma Manu painaa mm. Iltalehteä, Kauppalehteä ja Aamulehteä.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Helvi Liukkaala, Alma Manu Oy, puh. 010 665 3009

Alma Manu lyhyesti

Alma Manu Oy on painamisen ja jakelun edelläkävijä. Yhtiöön kuuluvat lehtipainot Tampereella ja Rovaniemellä, sekä Pirkanmaan, Satakunnan ja Lapin varhaisjakelut. Alma Manu painaa viikossa 3,9 miljoonaa lehteä, ja jakaa 1,6 miljoonaa. Se on Suomen toiseksi suurin varhaisjakeluyhtiö. Alma Manussa työskentelee noin 1200 henkilöä, ja se on osa Alma Mediaa. Lue lisää: www.almamanu.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti, Etuovi.com ja Telkku.com. Alma Mediassa työskentelee noin 3000 ammattilaista. Vuoden 2011 liikevaihto oli 316,2 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,3 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 15.1.2013, 16:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli