Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Manu ja Hämeen Sanomat sopivat painoyhteistyöstä

Alma Manu ja Hämeen Sanomat sopivat painoyhteistyöstä

Alma Media Oyj Lehdistötiedote 25.9.2012 klo 09.30

ALMA MANU JA HÄMEEN SANOMAT SOPIVAT PAINOYHTEISTYÖSTÄ

Alma Median paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy ja Hämeen Sanomat Oy ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen painoyhteistyöstä. Hämeen Sanomien painaminen on tarkoitus siirtää Alma Manu Oy:n uuteen painolaitokseen Tampereelle vuoden 2014 alussa. Aiesopimuksen mukaan molemmat osapuolet sitoutuvat aktiivisesti edistämään ja varmistamaan siirron sujuvuuden. Tavoitteena on, että lopullinen sopimus allekirjoitetaan keväällä 2013.

Hämeenlinnassa ilmestyvän Hämeen Sanomien levikki on yli 27 700 (LT 2011) ja se ilmestyy 7 kertaa viikossa. Nykyisin broadsheet-kokoista lehteä painaa Hämeen Lehtipaino Oy.

– Olemme ylpeitä siitä, että Hämeen Sanomat on valinnut meidät kumppaniksi ja haluamme sitoutua yhteistyöhön pitkäksi aikaa. Alma Manun uusi ja tehokas painolaitos luo edellytyksiä hyvälle kumppanuudelle, korkeatasoiselle palvelulle ja uusille mahdollisuuksille, ympäristöasioita unohtamatta, Alma Manun toimitusjohtaja Helvi Liukkaala sanoo.

– Tehdyllä ratkaisulla Hämeen Sanomat nostaa kustannustehokkuuttaan ja kilpailukykyään, ja ennen kaikkea Alma Manun uusi painokone luo uusia mahdollisuuksia tuotteistaa printtituotteita, lisätä liitteitä ja muuttaa lehden rakenteita, Hämeen Sanomien toimitusjohtaja-päätoimittaja Pauli Uusi-Kilponen toteaa.

Alma Manun uusi painolaitos valmistuu vuoden 2013 kevään aikana. Tehokas paino mahdollistaa täysin uudentyyppisten tuotteiden tuomisen markkinoille, ja laitteiston asennukset ovat käynnissä. Laitoksen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota ympäristöasioihin, ja rakennukselle haetaan LEED-ympäristösertifikaattia. Painotalo nousee nykyisen painon viereen Tampereen Sarankulmaan.

Lisätietoja:
Helvi Liukkaala, toimitusjohtaja, Alma Manu Oy, puhelin: 010 665 3009
Pauli Uusi-Kilponen, toimitusjohtaja-päätoimittaja, Hämeen Sanomat Oy, puhelin: 040 5151277

Alma Manu lyhyesti
Alma Manu Oy on painamisen ja jakelun edelläkävijä. Yhtiöön kuuluvat lehtipainot Tampereella ja Rovaniemellä, sekä Pirkanmaan, Satakunnan ja Lapin varhaisjakelut. Alma Manu painaa viikossa 3,9 miljoonaa lehteä, ja jakaa 1,6 miljoonaa. Se on Suomen toiseksi suurin sanomalehtien jakeluyhtiö. Alma Manussa työskentelee noin 1200 henkilöä, ja se on osa Alma Mediaa. Lue lisää: www.almamanu.fi

Alma Media lyhyesti
Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee noin 3000 ammattilaista. Vuoden 2011 liikevaihto oli 316,2 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,3 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

Hämeen Sanomat Oy lyhyesti
Hämeen Sanomat Oy on osa Aina Group – konsernia, joka harjoittaa media- ja ict-liiketoimintaa. Konsernin liikevaihto vuonna 2011 oli 82,0 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli keskimäärin 384 henkilöä (kokoaikaiseksi muutettuna).

  • Julkaistu: 25.9.2012, 10:30
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli