Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Median Pirkanmaan jakelutoimintaa koskeneet yt-neuvottelut ovat päättyneet

Alma Median Pirkanmaan jakelutoimintaa koskeneet yt-neuvottelut ovat päättyneet

Alma Media Oyj  Lehdistötiedote  23.8.2012 klo 16.20

ALMA MEDIAN PIRKANMAAN JAKELUTOIMINTAA KOSKENEET YT-NEUVOTTELUT OVAT PÄÄTTYNEET

Alma Median paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy tehostaa ja järjestelee uudelleen Pirkanmaan jakelutoimintojaan jakelumäärien vähenemisen vuoksi. Suunniteltujen toimien vuoksi käynnistetyt Pirkanmaan jakelun lehdenjakajia koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet tänään.

Neuvottelujen tuloksena työmäärä Pirkanmaan jakeluissa vähenee yhteensä 13 henkilötyövuoden verran. Neuvottelujen alkaessa Alma Manu arvioi, että työmäärä saattaisi vähentyä enimmillään 18 henkilötyövuodella.

Jakelutoiminnan tehokkuutta parannetaan muun muassa jakelupiirejä uudelleen suunnittelemalla ja sulauttamalla niitä muihin piireihin. Lisäksi yt-neuvotteluissa sovittiin useista muista tehokkuutta lisäävistä toimenpiteistä. Työmäärän vähentyminen voi aiheuttaa irtisanomisia, siirtoja tehtävistä toiseen, toimenkuvien muuttamisia sekä työajan ja työkokonaisuuksien muutoksia.

Alma Manu pyrkii välttämään jakajien irtisanomisia tarjoamalla töitä muilta jakelupiireiltä. Kaikissa sovituissa tehostamistoimenpiteissä kiinnitetään erityistä huomiota tiedottamiseen ja muutosten läpinäkyvyyteen.

Lisätietoja:

Helvi Liukkaala, toimitusjohtaja, Alma Manu Oy, 010665 3009

Alma Manu lyhyesti

Alma Manu Oy on painamisen ja jakelun edelläkävijä. Yhtiöön kuuluvat lehtipainot Tampereella ja Rovaniemellä sekä Pirkanmaan, Satakunnan ja Lapin alueiden varhaisjakelut. Alma Manu painaa viikossa 3,9 miljoonaa ja jakelee 1,6 miljoonaa lehteä. Se on Suomen toiseksi suurin sanomalehtien jakeluyhtiö. Alma Manussa työskentelee noin 1200 henkilöä. Lue lisää: www.almamanu.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee noin 3000 ammattilaista. Vuoden 2011 liikevaihto oli 316,2 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,3 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 23.8.2012, 18:20
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli