Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media tehostaa jakelutoimintaansa Pirkanmaalla

Alma Media tehostaa jakelutoimintaansa Pirkanmaalla

Alma Media Oyj   Lehdistötiedote   28.6.2012 klo 12.15

ALMA MEDIA TEHOSTAA JAKELUTOIMINTAANSA PIRKANMAALLA

Alma Median paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy aikoo tehostaa ja järjestellä uudelleen Pirkanmaan jakelutoimintojaan jakelumäärien vähenemisen vuoksi. Suunniteltujen toimien vuoksi Alma Manu käynnistää Pirkanmaan jakelun lehdenjakajia koskevat yhteistoimintaneuvottelut.

Neuvottelut koskevat Pirkanmaan jakelun toiminnan suunniteltua tehostamista ja uudelleenjärjestämistä ja niiden seurauksena yhtiön henkilöstöön mahdollisesti kohdistuvia toimenpiteitä ja niiden perusteita, vaikutuksia ja vaihtoehtoja.

Neuvotteluiden piiriin kuuluu Alma Manu Oy:n Pirkanmaan jakelun lehdenjakajat, kaikkiaan 584 henkilöä. Yhtiön alustavan näkemyksen mukaan jakelutoiminnassa työmäärä saattaa vähentyä enimmillään 18 henkilötyövuodella. Työmäärän mahdollinen vähentyminen saattaa johtaa henkilöstön irtisanomisiin.

Mahdolliset henkilöstövaikutukset tarkentuvat neuvottelujen kuluessa. Työnantaja, henkilöstö ja työvoimaviranomaiset valmistelevat mahdollisesti irtisanottavien työllistymistä edistävän toimintasuunnitelman. Mahdollisesti ilman työtä jääville henkilöille tarjotaan irtisanomisen vaihtoehtona muuta työtä, jos se on mahdollista.

Lisätietoja:

Helvi Liukkaala, toimitusjohtaja, Alma Manu Oy, 010 665 3009

Alma Manu lyhyesti

Alma Manu Oy on painamisen ja jakelun edelläkävijä. Yhtiöön kuuluvat lehtipainot Tampereella ja Rovaniemellä sekä Pirkanmaan, Satakunnan ja Lapin alueiden varhaisjakelut. Alma Manu painaa viikossa 3,9 miljoonaa ja jakelee 1,6 miljoonaa lehteä. Se on Suomen toiseksi suurin sanomalehtien jakeluyhtiö. Alma Manussa työskentelee noin 1200 henkilöä. Lue lisää: www.almamanu.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee noin 3000 ammattilaista. Vuoden 2011 liikevaihto oli 316,2 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,3 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 28.6.2012, 14:15
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli