Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Manu menestyi kansainvälisessä sanomalehtien laatukilpailussa

Alma Manu menestyi kansainvälisessä sanomalehtien laatukilpailussa

Alma Media Oyj Lehdistötiedote 21.5.2012 klo 10.00

ALMA MANU MENESTYI KANSAINVÄLISESSÄ SANOMALEHTIEN LAATUKILPAILUSSA

Alma Median paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy on saanut jäsenyyden World Association of Newspapers and News Publishers’n (WAN-IFRA) laatuklubiin vuosille 2012-2014.

WAN-IFRA:n laatuklubijäsenyys on kansainvälisesti arvostetuin osoitus sanomalehtipainon tuotannon laadusta. Laatuklubin jäsenet valitaan International Newspaper Color Quality Club (INCQC) -kilpailun kautta, ja tänä vuonna kilpailuun osallistui 192 painotuotetta eri puolilta maailmaa. Alma Manun Tampereen paino osallistui kilpailuun Aamulehdellä ja Rovaniemen paino Lapin Kansalla. Jäsenyys on Tampereen painolle toinen peräkkäinen, edellinen jäsenyys saavutettiin vuosille 2010 – 2012. Rovaniemen paino osallistui kilpailuun ensimmäistä kertaa.

-Laatu on tärkeä kilpailutekijä sekä meille että asiakkaillemme. Hyvä painolaatu edesauttaa asiakkaidemme viestien perillemenoa, kun esimerkiksi kuvituksessa sävyerot ovat kohdallaan. Olemme saaneet asiakkailtamme tunnustusta erinomaisesta laadustamme, toteaa Alma Manun toimitusjohtaja Helvi Liukkaala.

INCQC:n jäsenyys edellytti tammikuusta maaliskuuhun kestäneen hakuprosessin aikana WAN-IFRA:n laatukriteerien täyttämistä mitatussa ja yleisessä painolaadussa. Kansainvälisistä asiantuntijoista koottu raati arvioi mm. värisävyjen oikeellisuutta, tarkkuuksia ja tasapainoa. Yhdeltä sivulta arvioitiin yhteensä 26 eri kriteeriä. Alma Manu menestyi erityisesti kohdistustarkkuudessa ja päävärien sävyntoistossa.

Lisätietoja:
Helvi Liukkaala, toimitusjohtaja, Alma Manu Oy, 010 665 3009

Alma Manu lyhyesti

Alma Manu Oy on painamisen ja jakelun edelläkävijä. Yhtiöön kuuluvat lehtipainot Tampereella ja Rovaniemellä, sekä Pirkanmaan, Satakunnan ja Lapin varhaisjakelut. Alma Manu painaa viikossa 3,9 miljoonaa lehteä, ja jakaa 1,6 miljoonaa. Se on Suomen toiseksi suurin sanomalehtien jakeluyhtiö. Alma Manussa työskentelee noin 1200 henkilöä, ja se on osa Alma Mediaa. Lue lisää: www.almamanu.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee noin 3000 ammattilaista. Vuoden 2011 liikevaihto oli 316,2 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,3 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 21.5.2012, 12:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli