Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Etuovi.comin kehittämä KIVI-kiinteistönvälitysjärjestelmä mahdollistaa ensimmäisenä sähköisen allekirjoituksen

Etuovi.comin kehittämä KIVI-kiinteistönvälitysjärjestelmä mahdollistaa ensimmäisenä sähköisen allekirjoituksen

Alma Media Oyj  Lehdistötiedote  15.5.2012 klo 11.45

ETUOVI.COMIN KEHITTÄMÄ KIVI-KIINTEISTÖNVÄLITYSJÄRJESTELMÄ MAHDOLLISTAA ENSIMMÄISENÄ SÄHKÖISEN ALLEKIRJOITUKSEN

Alma Media -konserniin kuuluvan Etuovi.com-verkkopalvelun kehittämä KIVI-kiinteistönvälitysjärjestelmä mahdollistaa ensimmäisenä Suomessa asuntokaupan toimeksiantosopimusten sähköisen allekirjoituksen. Uuden toiminnallisuuden myötä asuntokaupassa otetaan ensimmäinen askel kohti sähköistä asiointia.

Toimeksiannon sähköinen allekirjoitusmahdollisuus tuo kuluttajille joustavan ja nopean mahdollisuuden aloittaa oman asunnon myynti. Kiinteistönvälittäjien työhön se tuo lisää tehokkuutta, ajansäästöä ja kilpailuetua. Sähköisen allekirjoituksen toteutuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota sähköisestä kaupankäynnistä annettuun direktiiviin. Toimeksiantosopimuksen tietoja ei Hyvän Välitystavan mukaisesti voi yksipuolisesti muuttaa allekirjoituksen jälkeen.

– Itse allekirjoitus tapahtuu verkkopankkitunnuksilla. Kaikki osapuolet saavat toimeksiantosopimuksen ja siihen liittyvän selostusliitteen sähköpostitse, jolloin dokumentit voi tulostaa tai tallentaa omalle tietokoneelleen. Asiakirjat varmennetietoineen säilyvät tallessa myös KIVI-järjestelmässä, kertoo Etuovi.comin asiakasratkaisuista vastaa liiketoimintapäällikkö Paula Jokisalo.

Sähköinen allekirjoitus on ollut KIVI-järjestelmän Iso-KIVI-versiota käyttävien asuntokaupan ammattilaisten käytössä huhtikuusta lähtien. KIVI on web-pohjaisten järjestelmien markkinajohtaja asunto- ja kiinteistökaupan toimialalla. Järjestelmä on käytössä sadoilla kiinteistönvälitysyrityksillä, ja sitä käyttää päivittäin noin 1500 välittäjää.

Askel kohti sähköistä asuntokauppaa

Sähköinen allekirjoitus uudistaa toimialan käytäntöjä ja luo aitoa lisäarvoa välittäjille. Näin uskoo myös KIVI-järjestelmää käyttävän Sp-Koti Oy:n toimitusjohtaja Pekka Ronkainen:

-Sähköinen allekirjoitus helpottaa ja selkeyttää myyntiprosessin aloittamista ja hoitamista varsinkin tilanteissa, joissa on useita toimeksiantajia tai toimitaan etäällä toisistaan. Uudistus tuo kiinteistönvälittäjän työn myös lähemmäksi tätä päivää – kuluttajathan ovat jo tottuneet käyttämään sähköistä tunnistautumista. Uskon, että sähköiset palvelut saavat tulevaisuuden kiinteistönvälityksessä entistä merkittävämmän roolin.

Myös asumisen ja rakentamisen ePalvelut-hanketta Ympäristöministeriössä vetävä kehittämisjohtaja Markku Tahvanainen korostaa, että sähköinen asiointi on jo nykyisin arkipäivää, ja mahdollisuus siihen lisääntyy entistä useammalla elämän alueella.

– Nyt mahdollistuva sähköinen allekirjoitus on yksi osoitus tästä kehityksestä. Uskon, että tulevaisuudessa myös kiinteistöjä ja asunto-osakkeita myydään ja ostetaan sähköisesti. Kiinteistöjen sähköistä kaupankäyntiä ollaan jo kehittämässä ja Maanmittauslaitoksen mukaan ensimmäinen sähköinen kiinteistökauppa voitaisiin tehdä jo vuonna 2015.Lisätietoja:

Paula Jokisalo
liiketoimintapäällikkö, Etuovi.com Asiakasratkaisut
Alma Mediapartners Oy
p. 040 773 4644
paula.jokisalo@almamedia.fi

Heikki Huttunen
liiketoimintajohtaja, Asuminen
Alma Mediapartners Oy
p. 040 700 4739
heikki.huttunen@almamedia.fi


Etuovi.com lyhyesti

Etuovi.com on Suomen johtava asuntokaupan markkinapaikka. Etuovi.com-palvelun liiketoiminta koostuu asunto- ja kiinteistökaupan valtakunnallisesta nettipalvelusta ja asuntokaupan erikoislehdestä sekä muista kiinteistönvälityksen medioista ja työkaluista. Etuovi.com-verkkopalvelussa vierailee viikoittain noin 3500 eri kävijää. Yhdessä vuokra-asuntoihin keskittyvän verkkopalvelun Vuokraovi.comin kanssa, Etuovi.com tavoittaa noin 400.000 eri kävijää viikoittain. Etuovi.comin kehittämillä kiinteistönvälitysjärjestelmillä on noin 2000 käyttäjää. Etuovi.com kuuluu Alma Mediapartners Oy:öön, josta Alma Media Oyj omistaa 65 % ja Väli-Suomen sanomalehtien kehitysyhtiö Arena Partners Oy 35 %. www.etuovi.com

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee noin 3000 ammattilaista. Vuoden 2011 liikevaihto oli 316,2 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,3 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

 

  • Julkaistu: 15.5.2012, 13:45
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli