Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Pohjois-Suomen Media Oy:n yt-neuvottelut päättyivät

Pohjois-Suomen Media Oy:n yt-neuvottelut päättyivät

Alma Media Oyj         Lehdistötiedote          24.1.2012 klo 14.15

POHJOIS-SUOMEN MEDIA OY:N YT-NEUVOTTELUT PÄÄTTYIVÄT

Alma Mediaan kuuluvan Pohjois-Suomen Media Oy:n joulukuussa 2011 käynnistämät ja koko Pohjois-Suomen Median henkilöstöä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet.

Neuvottelut koskivat toiminnan suunniteltua uudelleenjärjestämistä. Uudelleenjärjestelyn tavoitteena on varautua tilattavien sanomalehtien arvonlisäverouudistuksen vaikutuksiin levikkituottoihin ja turvata yhtiön julkaisemien lehtien elinvoimaisuus myös jatkossa erityisesti Kemin ja Kajaanin alueiden ilmoitusmyynnin huonontuneiden kehitysnäkyminen vuoksi.

Yt-neuvottelujen tuloksena Pohjois-Suomen Media vähentää henkilöstönsä määrää 9 henkilötyövuodella, kuten neuvottelujen käynnistyessä arvioitiin. Vähennykset koskevat kaikkiaan 9 henkilöä, joista 3 irtisanottiin, 5,5 henkilötyövuotta vähenee työsuhteen päättämissopimuksilla ja 0,5 henkilötyövuotta eläkeratkaisulla.

Pohjois-Suomen Media Oy julkaisee kolmea maakuntalehteä – Lapin Kansa, Pohjolan Sanomat ja Kainuun Sanomat – sekä viittä paikallis- tai kaupunkilehteä. Pohjois-Suomen Media Oy työllistää noin 200 henkilöä Lapissa ja Kainuussa.

Lisätietoja:
Antti Kokkonen, päätoimittaja, Pohjois-Suomen Media Oy, puh. 010 665 7875.

Alma Media lyhyesti
Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee noin 2800 ammattilaista. Vuoden 2010 liikevaihto oli 311,4 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,9 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 24.1.2012, 15:15
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli