Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Pohjois-Suomen Media Oy käynnistää yt-neuvottelut

Pohjois-Suomen Media Oy käynnistää yt-neuvottelut

Alma Media Oyj                Lehdistötiedote                 28.12.2011 klo 14.00

POHJOIS-SUOMEN MEDIA OY KÄYNNISTÄÄ YT-NEUVOTTELUT

Alma Mediaan kuuluva Pohjois-Suomen Media Oy käynnistää koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut. Yhtiön alustavan näkemyksen mukaan sen henkilökunnan määrä saattaa vähentyä suunniteltujen toimien johdosta enimmillään 9 henkilötyövuodella. Pohjois-Suomen Media Oy työllistää noin 200 henkilöä Lapissa ja Kainuussa.

Toiminnan uudelleenjärjestämisen tavoitteena on varautua tilattavien sanomalehtien arvonlisäverouudistuksen vaikutuksiin levikkituottoihin. Lisäksi tavoitteena on taata Pohjois-Suomen Median kannattavuus ja kilpailukyky ja turvata yhtiön julkaisemien lehtien elinvoimaisuus myös jatkossa erityisesti Kemin ja Kajaanin alueiden ilmoitusmyynnin huonontuneiden kehitysnäkyminen vuoksi.

Mahdolliset henkilöstövaikutukset ja niiden kohdentuminen eri henkilöstöryhmiin tarkentuvat neuvottelujen kuluessa.

Pohjois-Suomen Media Oy julkaisee kolmea maakuntalehteä – Lapin Kansa, Pohjolan Sanomat ja Kainuun Sanomat – sekä viittä paikallis- tai kaupunkilehteä.

Lisätietoja:
Matti Ilmivalta, toimitusjohtaja, Pohjois-Suomen Media Oy, puh. 010 665 7861.

Alma Media lyhyesti
Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee noin 2800 ammattilaista. Vuoden 2010 liikevaihto oli 311,4 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,9 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 28.12.2011, 15:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli