Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media valittaa aluehallintoviraston päätöksestä määrätä erityinen tarkastus

Alma Media valittaa aluehallintoviraston päätöksestä määrätä erityinen tarkastus

Alma Media Oyj   Pörssitiedote   21.9.2011 klo 9.15

ALMA MEDIA VALITTAA ALUEHALLINTOVIRASTON PÄÄTÖKSESTÄ MÄÄRÄTÄ ERITYINEN TARKASTUS

Etelä-Suomen aluehallintovirasto hyväksyi elokuussa Alma Media Oyj:n osakkeenomistaja Oy Herttaässä Ab:n hakemuksen erityisen tarkastuksen toimittamisesta Alma Mediassa siltä osin, kun tarkastusta haettiin nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ja sitä edeltäneen vaalivaliokunnan toiminnasta ja siitä, miten yhdenvertaisuusperiaate on tullut huomioon otetuksi valiokuntien toiminnassa.

Sen sijaan siltä osin, kuin Herttaässä haki erityistä tarkastusta nimitys- ja palkitsemisvaliokuntaan nimitettyjen henkilöiden valintaperusteista, palkkioiden määrittelyperusteista sekä siitä, ketkä ovat olleet yhtiön hallituksen ja nimitysvaliokunnan jäseniä, aluehallintovirasto hylkäsi hakemuksen.

Alma Media on perehtynyt aluehallintoviraston tekemään päätökseen ja sen perusteluihin, ja on päättänyt valittaa päätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Aluehallintoviraston päätöksen kumoamisen lisäksi Alma Media hakee täytäntöönpanokieltoa päätökselle siihen asti, kunnes asian käsittely on lopetettu.

Oy Herttaässä Ab ehdotti 11.3.2010 pidetylle yhtiökokoukselle erityisen tarkastuksen toimittamista Alma Median hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan toiminnasta viimeisen viiden vuoden ajalta. Yhtiökokous käsitteli ehdotuksen, ja koska Herttaässän omistusosuus Alma Mediassa ylitti yhtiökokouksen ajankohtana 10 % kaikista osakkeista, ehdotus kirjattiin kokouspöytäkirjaan ja julkaistiin samana päivänä yhtiökokouksen päätöksiä käsittelevässä pörssitiedotteessa.

 

Alma Media Oyj
Rauno Heinonen, viestintäjohtaja

Lisätietoja:
Mikko Korttila, lakiasiainjohtaja, puh. 010 665 2201

Jakelu: NASDAQ OMX Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet

 

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee noin 2800 ammattilaista. Vuoden 2010 liikevaihto oli 311,4 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,9 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi

  • Julkaistu: 21.9.2011, 11:15
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli