Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > ALMA MEDIAN TOIMITALON PERUSKIVI MUURATTIIN MAANANTAINA

ALMA MEDIAN TOIMITALON PERUSKIVI MUURATTIIN MAANANTAINA

Alma Media Oyj   Lehdistötiedote   5.9.2011 klo 14.15

 

ALMA MEDIAN TOIMITALON PERUSKIVI MUURATTIIN MAANANTAINA

 

Helsingin Töölönlahden alueelle rakennetaan parin vuoden aikana peräti neljä toimistotaloa. Niistä ensimmäisen, Alma Median toimitalon peruskivi muurattiin maanantaina 5.9.2011. Talon rakennuttaa Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ja sen rakentaa Lemminkäinen. 

 

Töölönlahden alue tulee olemaan toimistorakentamisessa seuraavien kahden vuoden aikana maan suurimpia ja näkyvimpiä. Alueelle nousee neljä pääkonttorityyppistä toimistotaloa. Niistä kolme rakennuttaa Etera ja rakentaa Lemminkäinen. 

 

”Eteralle kolmen toimistotalon rakentaminen on iso sijoitus. Yhteensä kustannukset nousevat noin 200 miljoonaan euroon. Kiinnostus Töölönlahden toimistotaloihin on osoittautunut yllättävän suureksi. Tällaisen talon vuokraaminen on myös yrityksille ainutkertainen tilaisuus, sillä uutta modernia toimistotilaa on ydinkeskustassa vähän tarjolla. Uskomme, että keskustan uusien talojen arvo ja tuotto säilyvät vakaana myös tulevaisuudessa, mikä on eläkeyhtiölle tärkeää”, sanoi Eteran toimitusjohtaja Hannu Tarkkonen peruskiven muuraustilaisuudessa.

 

Alma Median toimitalon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto JKMM Oy. Kahdesta muusta Eteran talosta on arkkitehtikilpailut meneillään. Tuloksia odotetaan syksyn kuluessa.

 

”Arkkitehtikilpailujen avulla pyrimme löytämään arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti korkeatasoiset ratkaisut. Jo kadun nimikin, Alvar Aallon katu, velvoittaa siihen. Niin Alma Median toimitalo kuin muutkin Eteran talot rakennetaan kaupunkikuvallisesti erittäin vaativalle paikalle. Uudet talot täyttävät myös hyvin Eteran kiinteistösijoituksissaan edellyttämät ekologisuus- ja ympäristövaatimukset”, Tarkkonen korosti.  

 

Alma Mediassa on odotettu jo pitkään, että konsernin Helsingissä työskentelevä henkilöstö, yli  500 ammattilaista, pääsee yhteisiin toimitiloihin.

 

”Vahva sisäinen yhteistyö on Alma Median menestyksen avaintekijöitä. Se, että henkilöstömme Helsingissä muuttaa loppuvuodesta 2012 saman katon alle, nostaa yhteistyömahdollisuudet aivan uudelle tasolle”, totesi Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne.

 

”Olemme iloisia siitä, että Alma Medialle avautui mahdollisuus päästä osaksi Töölönlahden kansallismaisemaa, keskelle pääkaupunkia ja hyvien liikenneyhteyksien äärelle. Vaikutamme myös talon suunnitteluun omista lähtökohdistamme, uudistuvan tulevaisuuden mediatalon tarpeista käsin ja ympäristöä kunnioittaen”, Telanne jatkoi.

 

Alma Median toimitalo on viisikerroksinen. Siinä on toimistotilaa noin 10 000 m2. Lemminkäinen rakentaa kortteliin myös kaksi asuintaloa. Ne nousevat toimitaloa vastapäätä Alvar Aallon kadun varteen. 

 

”Rakennuspaikka on vaativa ja sen toteuttaminen on vaatinut useiden osapuolten yhteistyötä. Yhteistyö on sujunut hyvin. Toiveemme myös on, että alueen infrastruktuuri valmistuisi rakentamisen aikataulussa”, sanoi Lemminkäisen toimitusjohtaja Timo Kohtamäki.

 

Lisätietoja

 

Hannu Tarkkonen, toimitusjohtaja, Etera, p. 010 553 3200 tai 040 594 9173

 

Timo Sotavalta,  kiinteistöjohtaja, Etera,  p. 040 732 5577

 

Kai Telanne, toimitusjohtaja, Alma Media Oyj, p. 010 665 3500

 

Timo Kohtamäki, toimitusjohtaja, Lemminkäinen Oyj, p. 02071 53263

 

 

Etera:
Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera vakuuttaa yksityisalojen työntekijöitä ja yrittäjiä. Se huolehtii työntekijöiden ja yrittäjien eläketurvasta ja edistää työhyvinvointia. Eteran vakuutusmaksutulo oli vuoden 2011 alkupuoliskolla 276 miljoonaa euroa. Vakuutettuja työntekijöitä on 163 000. Eläkettä Etera maksaa 151 000 eläkkeensaajalle yli miljardi euroa tänä vuonna. Eläkevaroja turvaavia sijoituksia sillä on 5,5 miljardia euroa ja niistä 745 milj. euroa on kiinteistösijoituksia. Lue lisää osoitteesta www.etera.fi.

 

Alma Media:
Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee noin 2 800 ammattilaista. Vuoden 2010 liikevaihto oli 311,4 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,9 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää www.almamedia.fi.

 

Lemminkäinen:
Lemminkäinen-konserni toimii rakentamisen kaikilla osa-alueilla. Konsernin toimialat ovat talonrakentaminen, infrarakentaminen ja talotekniikka. Liikevaihto vuonna 2010 oli noin 2,0 miljardia euroa, josta kansainvälisen liiketoiminnan osuus oli noin neljännes. Konsernin palveluksessa työskentelee keskimäärin 8 000 henkilöä. Lemminkäinen Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Lue lisää www.lemminkainen.fi.

 

  • Julkaistu: 5.9.2011, 16:15
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli