Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Median paino- ja jakelutoimintaa koskeneet yt-neuvottelut päättyivät

Alma Median paino- ja jakelutoimintaa koskeneet yt-neuvottelut päättyivät

Alma Media Oyj   Pörssitiedote   13.6.2011 klo 14.55

ALMA MEDIAN PAINO- JA JAKELUTOIMINTAA KOSKENEET YT-NEUVOTTELUT PÄÄTTYIVÄT

Alma Median paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy:n kehittämis- ja tehostamisohjelman aloittamiseen liittyneet yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Neuvottelujen tuloksena yhtiö vähentää yhteensä 54 henkilötyövuotta ja lopettaa painotoiminnan Porissa. Neuvottelujen käynnistyessä yhtiö arvioi alustavasti, että henkilökunnan määrä saattaisi vähentyä painotoiminnassa enimmillään 32 henkilötyövuodella ja jakelutoiminnassa työmäärä saattaisi vähentyä enimmillään 50 henkilötyövuodella.

Porin painon toiminta päättyy tammikuun 2012 loppuun mennessä. Päätöksen taustalla ovat yleiset painotoiminnan tehostamistavoitteet sekä Porin painossa tähän asti painetun Satakunnan Kansan päätös siirtyä lehdessä tabloidiformaattiin.

”Porin painossa ei olisi ollut mahdollista painaa tabloidimuotoista lehteä ilman lisäinvestointeja. Kun Alma Medialla on parhaillaan käynnissä 50 miljoonan euron investointi Tampereen lehtipainon uudistamiseen, ei investointi Porin painoon olisi ollut taloudellisesti mielekäs. Porin painon sulkeuduttua Satakunnan Kansa painetaan Tampereella”, sanoo Helvi Liukkaala, Alma Manu Oy:n toimitusjohtaja.

Porin painon lakkauttamisen myötä Alma Manu irtisanoo Porin painosta 32 henkilöä, joista 12 on osa-aikaisessa työsuhteessa, kaikkiaan 25 henkilötyövuotta. Irtisanomiset ajoittuvat tammikuulle 2012. Osalle lakkautettavan painon henkilöstöstä Alma Manu pystyy tarjoamaan mahdollisuuden siirtyä työskentelemään Tampereen tai Rovaniemen painoissa. Niille henkilöille, joille ei voida tarjota töitä muista yksiköistä, Alma Manu järjestää uudelleensijoittumiskoulutusta ja tukea uudelleentyöllistymiseen. Alma Manu toimii yhteistyössä työvoimaviranomaisten kanssa.

Jakelun osalta kehittämis- ja tehostamisohjelman toimenpiteet aiheuttavat yhteensä 29 henkilötyövuoden vähentymisen Pirkanmaan ja Satakunnan jakelualueilla. Jakelutoiminnan tehostamisen toimenpiteet ajoittuvat pääosin vuoteen 2012.

Alma Manun johdosta irtisanotaan neuvottelujen tuloksena yksi henkilö. Toimihenkilöihin ja teknisiin toimihenkilöihin ei kohdistu henkilöstövähennyksiä. Toimihenkilöiden ja teknisten toimihenkilöiden toimenkuviin ja toimipisteiden sijainteihin tehdään kuitenkin muutoksia, jotka ajoittuvat syksyyn 2011.

Huhtikuussa käynnistyneiden yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä oli Alma Manun Porin ja Tampereen painojen sekä Satakunnan ja Pirkanmaan alueiden jakelutoiminnan koko henkilöstö, yhteensä noin 1000 henkilöä. Neuvottelut koskivat Porin painon toimintojen suunniteltua lopettamista sekä Satakunnan jakelun, Tampereen painon ja Pirkanmaan jakelun toiminnan suunniteltua tehostamista ja uudelleenjärjestämistä ja näiden seurauksena henkilöstöön mahdollisesti kohdistuvien toimenpiteiden perusteita, vaikutuksia ja vaihtoehtoja.

Alma Manu työllisti vuonna 2010 yhteensä 1 135 henkilöä Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Meri-Lapissa. Heistä lehdenjakajia oli 962 henkilöä.

 

ALMA MEDIA OYJ

Rauno Heinonen
viestintäjohtaja

 

Lisätietoja:

Helvi Liukkaala, toimitusjohtaja, Alma Manu Oy, puh. 010 665 3009

 

Jakelu: NASDAQ OMX Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet

 

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee noin 2800 ammattilaista. Vuoden 2010 liikevaihto oli 311,4 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,9 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi/

  • Julkaistu: 13.6.2011, 16:55
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli