Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Median uuden painokoneen toimittaa manroland

Alma Median uuden painokoneen toimittaa manroland

Alma Media Oyj   Pörssitiedote   31.3.2011 klo 11.00

 

ALMA MEDIAN UUDEN PAINOKONEEN TOIMITTAA MANROLAND

 

Alma Median paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy on tänään sopinut hankkivansa Tampereelle vuonna 2012 rakennettavan uuden lehtipainon painokoneen manroland AG:lta. Osapuolet ovat päättäneet, että hankinnan arvoa ei julkaista.

Hankittavalla painokoneella voidaan tuottaa samanaikaisesti kolmea seitsenpäiväistä sanomalehteä. Se soveltuu myös laajaan päivätuotantoon ja korkean automaatioasteen ansiosta myös nykyistä pienempien painosten taloudelliseen painamiseen. Koneella voidaan tuottaa sekä broadsheet- että tabloidimuotoisia lehtiä.

– Päädyimme manrolandiin huolellisen harkinnan jälkeen. Heidän keskeisiä kilpailuvalttejaan olivat koneen toiminnallinen tehokkuus ja ensiluokkainen painolaatu. Uudella koneella esimerkiksi Aamulehden painoaika putoaa nykyisestä viidestä tunnista noin kolmeen tuntiin. Myös luottamus manrolandiin pitkäjänteisenä, kokeneena kumppanina vaikutti valintaamme, kertoo Alma Manu Oy:n toimitusjohtaja Helvi Liukkaala.

Painokonetta valittaessa otettiin huomioon myös ympäristönäkökohdat. Uuden painokoneen materiaali- ja energiatehokkuus ovat selvästi nykyistä korkeammalla tasolla, mikä vähentää sanomalehden ympäristövaikutuksia.

– Investointi Tampereen painolaitokseen on Alma Median strategian mukainen ja mahdollistaa osaltaan kannattavan kustannustoiminnan samalla kun kehitämme digitaalisia palvelujamme. Uusi, tehokas painolaitos luo edellytyksiä yhteistyölle myös konsernin ulkopuolisten kustantajien kanssa, toteaa Alma Media Oyj:n toimitusjohtaja Kai Telanne.

Kuten Alma Media tiedotti 5.1.2011, uuden painolaitoksen koneiden (painokone, postituslaitteisto, apulaitteet) rahoituksesta on sovittu Pohjola Pankki Oyj:n kanssa. Sovitun rahoituksen enimmäismäärä on 50 milj. euroa.

Uuden painolaitoksen rakennustyöt etenevät suunnitellusti. Painokoneen asennus alkaa kesällä 2012 ja se tuottaa ensimmäiset lehdet asiakkailleen vuoden 2013 alussa.

 

ALMA MEDIA OYJ
Rauno Heinonen, viestintäjohtaja

Lisätietoja:

Helvi Liukkaala, toimitusjohtaja, Alma Manu Oy, puh. 010 665 3009
Kai Telanne, toimitusjohtaja, Alma Media Oyj, puh. 010 665 3000

Jakelu: NASDAQ OMX Helsingin Pörssi Oy, keskeiset tiedotusvälineet


 

Alma Media lyhyesti
Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee noin 2800 ammattilaista. Vuoden 2010 liikevaihto oli 311,4 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,9 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi/

manroland lyhyesti
manroland AG on maailman toiseksi suurin painokonevalmistaja ja offset- rotaatiokoneiden markkinajohtaja. Yhtiö työllistää noin 7 000 henkilöä eri puolilla maailmaa. Lue lisää: www.manroland.com

 

Kuva Tampereen uuden painolaitoksen rakennustyömaalta

  • Julkaistu: 31.3.2011, 13:00
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli