Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Satakunnan Kirjateollisuus Oy:n ja Porin Sanomat Oy:n yt-neuvottelut päättyivät

Satakunnan Kirjateollisuus Oy:n ja Porin Sanomat Oy:n yt-neuvottelut päättyivät

Alma Media Oyj   Lehdistötiedote   24.3.2011 klo 14.00

SATAKUNNAN KIRJATEOLLISUUS OY:N JA PORIN SANOMAT OY:N YT-NEUVOTTELUT PÄÄTTYIVÄT

Alma Mediaan kuuluvan Satakunnan Kirjateollisuus Oy:n ja Porin Sanomat Oy:n helmikuussa käynnistämät ja yhtiöiden koko henkilöstöä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Yt-neuvottelut koskivat yhtiöiden toimintojen suunniteltua uudelleenjärjestämistä ja tehostamista, ja niiden käynnistyessä arvioitiin, että henkilökunnan määrä saattaa vähentyä enimmillään 20 henkilötyövuodella. Yt-neuvottelujen tuloksena Satakunnan Kirjateollisuus Oy vähentää henkilöstönsä määrää 18 henkilötyövuodella.

Yt-neuvottelujen päättyessä Satakunnan Kirjateollisuus Oy:ssä irtisanomisuhan alla on kymmenen henkilöä (kymmenen henkilötyövuotta), joista kahdelle voidaan tarjota korvaavia tehtäviä. Irtisanottavien määrä laski ennakoidusta, sillä seitsemän henkilön (kuusi henkilötyövuotta) kanssa sovittiin neuvottelujen aikana irtisanomispaketista. Lisäksi määräaikaisia työsuhteita päättyy neljän henkilötyövuoden verran.

Henkilöstövähennykset kohdistuvat ensisijaisesti tekniseen taittoon, tietopalveluun, kuvankäsittelyyn, asiakaspalveluun sekä ilmoitustrafiikkiin. Mediamyyntiin sekä puhtaasti journalistisiin tehtäviin ei kohdistu irtisanomisia. Porin Sanomat Oy:n henkilöstöön ei kohdistu henkilöstövähennyksiä.

Toimitus organisoituu uudelleen. Tarkoituksena on eriyttää paperilehteä ja verkkoa sekä korostaa entistä voimakkaammin paikallisuutta. Toimitukseen muodostetaan mm. verkkoryhmä, nopean toiminnan ryhmä sekä Satakunta-ryhmä. Asiakaspalvelun, ilmoitustrafiikin ja teknisen taiton toiminnot organisoidaan uudelleen yhteiseksi tilaus- ja ilmoituspalveluksi. Uudelleenjärjestelyn tavoitteena on turvata Satakunnan Kirjateollisuuden ja Porin Sanomien kilpailukyky jatkossa.

Satakunnan Kansaa julkaiseva Satakunnan Kirjateollisuus Oy sekä Porin Sanomat Oy työllistivät vuonna 2010 noin 130 henkilöä.

Lisätietoja:
Petri Hakala, kustantaja, Satakunnan Kirjateollisuus Oy, puh. 010 665 8234

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee noin 2800 ammattilaista. Vuoden 2010 liikevaihto oli 311,4 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,9 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi/

  • Julkaistu: 24.3.2011, 15:01
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli