Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Yhdeksän kymmenestä tutkintoon opiskelevasta nuoresta aikoo hakea kesätöitä

Yhdeksän kymmenestä tutkintoon opiskelevasta nuoresta aikoo hakea kesätöitä

Alma Media Oyj      Lehdistötiedote      7.2.2011  

Yhdeksän kymmenestä tutkintoon opiskelevasta nuoresta aikoo hakea kesätöitä
Vain joka kymmenes uskoo varmasti saavansa kesätyöpaikan omalta alaltaan

Tutkintoon opiskelevista nuorista 86 % aikoo hakea kesätöitä ensi kesäksi, mutta vain 11 % uskoo saavansa oman alansa kesätyöpaikan varmasti. Luottavaisimpia ovat rakennusalan ja lääketieteen opiskelijat. Tiedot käyvät ilmi Vastuullinen kesäduuni 2011 -kampanjan T-Medialla teettämästä tutkimuksesta, johon osallistui 650 tutkintoon opiskelevaa 16-25-vuotiasta nuorta eri puolilta Suomea.

Tutkimukseen vastanneista 77 % arvioi oman alan kesätöiden saamisen olevan vaikeaa, vaikka tietoa kesätyömahdollisuuksista oli useimmilla aloilla runsaasti tarjolla. Kesätöiden hakeminen koetaan työlääksi ja stressaavaksi. Suurin nuoria askarruttava kysymys on työkokemus. Ilman työkokemusta työtä on vaikeaa saada, mutta kuinka kartuttaa kokemusta, kun töihin ei pääse?

Aikaisempaa kesätyökokemusta omalta tai muulta alalta oli jopa 94 %:lla vastanneista. Kesätyö onkin luonnollinen osa nuorten elämää. Tärkeimpinä asioina kesätöissä nuoret pitävätkin oman alan työkokemuksen saamista. Myös työtehtävien kiinnostavuus, palkka ja hyvä työilmapiiri ovat nuorille tärkeitä.

Haastekampanjassa tarjolla jo 2019 vastuullista kesätyöpaikkaa

Vastuullinen kesäduuni 2011 on Suomen lasten ja nuorten säätiön ja Alma Median 25.1. aloittama kampanja, jonka tavoitteena on haastaa työnantajia tarjoamaan nuorille enemmän ja parempia kesätyöpaikkoja. Kampanjassa esitellään hyvän kesätyön periaatteet, joiden avulla sekä kesätyöntekijä että työnantaja hyötyvät enemmän kesätyökokemuksesta.

Mukaan kampanjaan ovat tervetulleita kaikki työnantajat, jotka tarjoavat kesätyöpaikkoja 16-25-vuotiaille ja ovat kiinnostuneita kehittämään vastuullista suomalaista kesätyökulttuuria.

Kampanjassa on mukana jo 24 työnantajaa, ja tarjolla on tällä hetkellä 2019 vastuullista kesätyöpaikkaa.

Lisätietoja:
Antti Järventaus, suunnittelupäällikkö, Suomen lasten ja nuorten säätiö, 050 364 6410
Riikka Poukka, yritysvastuusuunnittelija, Alma Media Oyj, puh. 010 665 2800

Linkit:
Kampanjan verkkosivut osoitteessa facebook.com/kesaduuni2011

Liite:

 

  • Julkaistu: 7.2.2011, 10:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli