Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Lapin Kansa, Kainuun Sanomat ja Pohjolan Sanomat siirtyivät lukijaystävälliseen tabloidiformaattiin

Lapin Kansa, Kainuun Sanomat ja Pohjolan Sanomat siirtyivät lukijaystävälliseen tabloidiformaattiin

Alma Media Oyj   Lehdistötiedote   17.1.2011 klo 11.00

LAPIN KANSA, KAINUUN SANOMAT JA POHJOLAN SANOMAT SIIRTYIVÄT LUKIJAYSTÄVÄLLISEEN TABLOIDIFORMAATTIIN

Alma Mediaan kuuluvan Pohjois-Suomen Median kustantamat maakuntalehdet – Lapin Kansa, Kainuun Sanomat ja Pohjolan Sanomat – ovat uudistaneet formaattinsa. Lehdet ilmestyvät tästä päivästä alkaen tabloidiformaatissa aiemman niin sanotun broadsheetin sijasta. Tabloidin sivukoko on 254 x 365 millimetriä, koko on Suomessa tuttu esimerkiksi Kauppalehdestä ja Iltalehdestä. Ruotsissa useat sanomalehdet ovat ilmestyneet tabloideina jo pitkään.

– Teimme formaattimuutoksen ohella samalla useita muita uudistuksia. Lapin Kansa, Kainuun Sanomat ja Pohjolan Sanomat tiivistävät yhteistyötään ja lehdillä on nyt paitsi omat paikalliset toimitukset, myös yhteisiä sisältöjä tuottava ja koordinoiva yhteistoimitus. Tämä toimintamalli mahdollistaa aiempaa paremmin resurssien suuntaamisen paikallisten uutisten ja puheenaiheiden käsittelyyn. Itse pidän tabloidia selvästi aiempaa lukijaystävällisempänä muotona, kertoo Lapin Kansan päätoimittaja ja uudistushankkeen ohjausryhmän jäsen Antti Kokkonen.

Myös itse journalismi on tabloidissa erilaista. Kerronnan muoto on iskevämpi, ja paikallisuuteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Lapin Kansa, Kainuun Sanomat ja Pohjolan Sanomat pitävät jatkossakin huolta siitä, että Pohjois-Suomen ääni kuuluu.

Uudistuksen tavoitteena on paitsi palvella nykyisiä lukijoita entistä paremmin, myös houkutella uusia silmäpareja Lapin Kansan, Kainuun Sanomien ja Pohjolan Sanomien pariin.

– Suomalaisten sanomalehtien levikit ovat trendinomaisessa laskussa, näin myös meillä Pohjois-Suomen Mediassa. Tekemällä lukijaystävällistä, hyödyllistä ja elämyksellistä lehteä uskon, että voimme vähintäänkin jarruttaa tätä laskua, toteaa Pohjois-Suomen Median toimitusjohtaja Matti Ilmivalta.

– Myös mainostajien palautteen osalta odotuksemme ovat positiiviset. Usein tabloidiin siirtymisen yhteydessä povataan ilmoitusmyynnin laskua, mutta mitään sellaisia merkkejä meillä ei ole näköpiirissä, Ilmivalta jatkaa. 

Pohjois-Suomen Media Oy julkaisee kolmea maakuntalehteä – Lapin Kansa, Pohjolan Sanomat ja Kainuun Sanomat – sekä viittä paikallis- tai kaupunkilehteä. Yhtiö työllistää kaikkiaan noin 220 henkilöä Lapissa ja Kainuussa.

Lisätietoja:

Matti Ilmivalta, toimitusjohtaja, Pohjois-Suomen Media Oy, puh. 010 665 7861
Antti Kokkonen, päätoimittaja, Lapin Kansa, puh. 010 665 7875

 

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee lähes 3000 ammattilaista. Vuoden 2009 liikevaihto oli 307,8 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,5 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: http://www.almamedia.fi/

  • Julkaistu: 17.1.2011, 12:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli