Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Eteran ja Alma Median toimistotalohanke Töölönlahdella: Arkkitehtikilpailun voitti Arkkitehtitoimisto JKMM Oy

Eteran ja Alma Median toimistotalohanke Töölönlahdella: Arkkitehtikilpailun voitti Arkkitehtitoimisto JKMM Oy

Alma Media Oyj   Lehdistötiedote   9.11.2010 klo 10.00

Eteran ja Alma Median toimistotalohanke Töölönlahdella:
Arkkitehtikilpailun voitti Arkkitehtitoimisto JKMM Oy

Pääosin Alma Median käyttöön rakennettavan Töölönlahden toimistotalon arkkitehtikilpailun voitti Arkkitehtitoimisto JKMM Oy. Toimistotalon rakennuttaa Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera.

 

Alma Media keskittää taloon pääkaupunkiseudun yksikkönsä eli Kauppalehden, Iltalehden, Alma Median Helsingin toimituksen, Alma Media Lehdentekijöiden sekä Markkinapaikkojen ja emoyhtiön Helsingissä sijaitsevat toiminnot. Toimistotiloja on noin 10.000 m2.

 

Viisikerroksinen talo rakennetaan Helsingin ydinkeskustaan, kaupunkikuvallisesti näkyvälle paikalle Finlandiatalon ja ratapihan väliin. Talon rakentaa Lemminkäinen Talo Oy Pääkaupunkiseutu.

 

Tuomaristo luonnehtii kilpailuehdotusta moderniksi ja tässä ajassa olevaksi. ”Rakennuspaikka on vaativa, mutta kilpailuehdotuksessa on luotu onnistunut arkkitehtoninen yhteys sijaintipaikkaan ja rakennuksen tehtävään”, kuvasi kilpailun juryn puheenjohtajana toiminut Eteran kiinteistöjohtaja Timo Sotavalta valittua suunnitelmaa.

 

”Talon julkisivu vahva ja vaikuttava”

 

Tuomaristo perusteli voittanutta ehdotusta seuraavasti:

 

”Kilpailuehdotus on julkisivuiltaan kaikkiin suuntiin hyvä ja lähestyttävä. Julkisivu rautatieaseman ja ratapihan suuntaan sekä kohteen sisäänkäynnissä on vahva ja vaikuttava ja toisaalta Finlandiataloon ja puistoon päin elävä ja inhimillinen.  Vaalea rappaus, vaalea luonnonkivi ja puu materiaaleina tukevat valittua arkkitehtonista tematiikkaa.

 

Kerrokset ovat tehokkaita sekä vertikaaliyhteyksiltään hyvin toimivia ja sisäisesti joustavasti käytettäviä. Sisäpuoliseen interiööriin on onnistuttu luomaan tilallinen jännite kahdella yksinkertaisella viillolla. Tämä aikaansaa työympäristöön dynamiikkaa, vaihtelua ja kiinnostavuutta.”

 

Kilpailun tuomariston päätös oli yksimielinen. Toimistotalon jatkokehittely käynnistetään kilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta.  

 

Sekä Eteran että Alma Median vaatimukset täyttyvät

 

Etera voitti Senaatti-kiinteistöjen järjestämän tarjouskilpailun tontista alkuvuodesta. ”Olemme todella tyytyväisiä päästessämme toteuttamaan toimistotaloa yhdessä Lemminkäisen kanssa näin upealle, kaupungin ykköspaikalle Töölönlahden alueelle, johon Helsingin kaupunki panostaa lähivuosina paljon. Eteran talosta tulee yksi kaupungin maamerkeistä”, Eteran toimitusjohtaja Hannu Tarkkonen sanoi.

 

”Olemme luonnollisesti tyytyväisiä siihen, että rakennuksen pääkäyttäjäksi tulee Alma Media pitkäaikaisella sopimuksella. Kohde sijaitsee kaikkien julkisten liikenneyhteyksien solmukohdassa, mikä on tärkeää ympäristöystävällisyyden kannalta. Haemme talolle myös ympäristösertifikaattia. Hanke täyttää erinomaisesti Eteran sijoituskohteilleen asettamat vaatimukset”, Tarkkonen jatkoi.  

 

”Voittanut ehdotus on olemukseltaan edelläkävijäyritykselle sopiva sekä toiminnoiltaan joustava ja avoin. Se mahdollistaa tavoitteidemme mukaisesti uusiutuvan mediayhtiön toimintojen suunnittelun aivan uudelta pohjalta. Arkkitehtuuri tukee hienosti myös Alma Medialle keskeistä, henkilöstön yksikkörajat ylittävää yhteistyötä”, Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne kertoi.

 

Voittoisa Arkkitehtitoimisto JKMM

 

JKMM Arkkitehdit Oy on voittanut lukuisia palkintoja suunnittelukilpailuissa koti- ja ulkomailla, muun muassa Rakennustaiteen valtionpalkinnon vuonna 2007.

 

Tuoreimpana tunnustuksena Maailmannäyttelyiden katto-organisaatio BIE palkitsi JKMM Arkkitehtien suunnitteleman Suomen paviljongin, Kirnun, kokoluokassaan arkkitehtuuriltaan parhaaksi paviljongiksi Shanghain maailmannäyttelyssä. Muita merkittäviä toimiston töitä ovat Verkatehtaan kulttuuri- ja kongressikeskus Hämeenlinnassa, Turun pääkirjasto ja Viikin kirkko.

 

Töölönlahden alueesta rakennetaan kulttuurikeidas ja kaupunkilaisten olohuone

 

Helsingin kaupungin suunnitelmissa on rakentaa Töölönlahden alueesta kulttuurikeidas ja eräänlainen kaupungin olohuone. Aluetta voi pitää jo melkein kansallismaisemana, sillä lähellä sijaitsevat monet merkittävät rakennukset, kuten Finlandiatalo, modernin taiteen museo Kiasma ja ensi keväänä valmistuva Musiikkitalo. Alueelle kaavaillaan myös kirjastotaloa. Lahden ympärille levittäytyvä laaja viheralue tarjoaa mahdollisuuden ulkoiluun, oleskeluun ja erilaisiin kaupunkitapahtumiin. Helsinki panostaa erityisesti Töölönlahden puistoihin, joiden yhteinen pinta-ala on yli 10 hehtaaria.

 

”Uusi toimitalo on keskeinen osa Finlandiapuistoa ja ratapihaa rajaavaa uutta rakennusrintamaa. Rakennus näkyy pitkälle kaukomaisemaan ja toisaalta rakennuksesta avautuu harvinaisen komeita helsinkiläisnäkymiä jokaiseen ilmansuuntaan. Rakennuksen ilmeessä on tavoiteltu ajatonta tyylikkyyttä. Toimistokerroksissa on haettu modernia ja joustavaa työtilaratkaisua, joka tukee avointa ja vuorovaikutteista toimintamallia. Rakennuksen tärkein tilallinen elementti on sisääntuloaula, joka jatkuu rakennuksen keskelle halkaistuna tilana”, kuvasi voittanut Arkkitehtitoimisto JKMM uutta toimistotaloa.

 

Lisätietoja
Hannu Tarkkonen, toimitusjohtaja, Etera, p. 010 553 3200, 040 594 9173
Timo Sotavalta, kiinteistöjohtaja, Etera, p. 040 732 5577
Kai Telanne, toimitusjohtaja, Alma Media Oyj, p. 010 665 3500

 

 

Etera
Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera vakuuttaa yksityisalojen työntekijöitä ja yrittäjiä. Se huolehtii työntekijöiden ja yrittäjien eläketurvasta ja edistää työhyvinvointia. Sillä on eläkkeensaajia yksityissektorilla kolmanneksi eniten, ja se maksaa eläkkeitä vuonna 2010 noin miljardi euroa. Syyskuun lopussa Eteralla oli eläkevaroja turvaavia sijoituksia 5 330 miljoonaa euroa ja niistä 765 miljoonaa euroa oli kiinteistösijoituksia. www.etera.fi.


Alma Media
Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee lähes 3000 ammattilaista. Vuoden 2009 liikevaihto oli 307,8 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,5 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 9.11.2010, 11:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli