Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Medialle uusi toimitalo Töölönlahdelle Helsingin ytimeen

Alma Medialle uusi toimitalo Töölönlahdelle Helsingin ytimeen

Alma Media   Lehdistötiedote   19.5.2010 klo 12.00

ALMA MEDIALLE UUSI TOIMITALO TÖÖLÖNLAHDELLE HELSINGIN YTIMEEN
Tulevaisuuden mediatalon yhteyteen myös asuntoja

Alma Median Helsingissä työskentelevä henkilöstö siirtyy syksyllä 2012 Töölönlahden alueelle rakennettavaan uuteen toimitaloon. Tulevaisuuden mediatalossa syntyvät jatkossa muun muassa Iltalehti ja Kauppalehti. Töölönlahden puiston laidalle, Finlandia-talon ja päärautatien väliin nousevaan ekotehokkaaseen taloon suunnitellaan myös asuntoja ja kahvilaa.  

Uudistuva mediakonserni Alma Media on toimitalohankkeen myötä vahvasti mukana Helsingin Töölönlahden alueen ilmeen kehittämisessä. Yhtiön käyttöön suurelta osin tuleva 12 000 neliömetrin rakennus on asemakaavassa määritetty viisikerroksiseksi. Rakennuksen julkisivu tulee tehdä rapattuna ja vaaleana paikalleen muuraten. Puiston puoleisissa rakennuksissa tulee käyttää julkisivumateriaalina myös puuta. Muilta osin talon suunnittelusta järjestetään syksyn 2010 aikana suunnittelukilpailu. Talon olemuksessa tavoitellaan läpinäkyvyyttä, helppoa lähestyttävyyttä ja lasiseinäarkkitehtuurista poikkeavaa linjaa. Ekotehokkaaksi suunniteltavaan rakennukseen on kaavailtu myös asuntoja, liiketiloja ja yleisölle avointa kahvilaa.

Suuri kerrosala (yli 2000 neliömetriä) mahdollistaa voimakkaasti uusiutuvan mediayhtiön toimintojen suunnittelun kokonaan uudelta pohjalta. Alma Media tavoittelee toimitilaratkaisulla strategiansa mukaisesti muun muassa tiiviimpää yhteistyötä eri yksiköissä työskentelevän henkilöstön välille. Taloon muuttavat Iltalehden, Kauppalehden, Lehdentekijöiden, Alma Median Markkinapaikkojen, Alman Helsingin-toimituksen sekä konsernin emoyhtiön henkilöstöä kaikkiaan yli 500 ihmistä.

”Pääsemme tekemään Helsingissä sen, minkä Satakunnan Kansa toteutti Porissa vuosi sitten kesällä: luomaan modernin, tulevaisuuden mediatyötä tukevan toimitilan kaupungin ytimeen. Sijainti on helsinkiläisille hyvin näkyvä, siksi tavoitteena on suunnitella ihmisen kokoinen, kiinnostava ja myös lähestyttävä talo, johon sopii pistäytyä vaikka kahville Töölönlahden puistossa ulkoilun lomassa”, lupaa Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne.

Alma Media on etsinyt toimitilaratkaisua Helsingissä jo useita vuosia. Modernin mediatyön asettamat vaatimukset ovat pitkittäneet prosessia ja kaataneet ehdokkaat yksi toisensa jälkeen. Töölönlahdelle nousevan toimitalon rakennuttaa Etera.

 

Lisätietoja:

Rauno Heinonen, viestintäjohtaja, puh. 010 665 2251

Tapio Valtanen, kiinteistöpäällikkö, puh. 010 665 3324

 

Alma Media lyhyesti

Alma Media on kannattava, uudistuva ja kansainvälistyvä yhtiö, joka keskittyy sanomalehtiin ja verkkomediaan. Tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com.

 

Vuoden 2009 liikevaihto oli 307,8 miljoonaa euroa, ja liikevoittoa kertyi 13,5 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

 

  • Julkaistu: 19.5.2010, 14:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli