Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Medialle pyyntö ylimääräisen yhtiökokouksen järjestämisestä

Alma Medialle pyyntö ylimääräisen yhtiökokouksen järjestämisestä

Alma Media Oyj                                                       Pörssitiedote   23.4.2010 klo 15.00

 

ALMA MEDIALLE PYYNTÖ YLIMÄÄRÄISEN YHTIÖKOKOUKSEN JÄRJESTÄMISESTÄ

Alma Media Oyj on tänään vastaanottanut osakkeenomistaja Oy Herttaässä Ab:ltä (y-tunnus 0761658-8) Alma Median hallitukselle osoitetun vaatimuksen ylimääräisen yhtiökokouksen järjestämisestä. Herttaässän vaatimus on kokonaisuudessaan seuraava:

”Hakija vaatii Alma Media Oyj:n hallitusta kutsumaan koolle ylimääräisen yhtiökokouksen käsittelemään seuraavia asioita:

1.       Painolaitosinvestoinnista päättäminen
Yhtiön hallitusta pyydetään esittämään ylimääräiselle yhtiökokoukselle selvitys Tampereen Sarankulmaan suunnitellun painolaitosinvestoinnin tarpeellisuudesta ja kannattavuudesta yhtiön näkökulmasta ottaen erityisesti huomiooni internetin ja muun sähköisen median merkityksen kasvu ja kasvunäkymät tulevaisuudessa sekä se, että Suomessa on jo nykyisellään riittävässä määrin olemassa olevaa painolaitoskapasiteettia printtimedian tarpeisiin.
Selvitystä pyydetään sen vuoksi, koska investointi on yhtiön kannalta erittäin merkittävä ja haastava erityisesti vallitsevassa markkinatilanteessa, vaikka investointihankkeesta päättäminen sinänsä kuuluukin hallituksen toimivaltaan. Hankkeen merkittävyys huomioiden yhtiön osakkailla on siten korostettu tarve saada siitä perusteellinen selvitys.

Selvityksen perusteella yhtiökokous päättänee investointihankkeen keskeyttämisestä tai jatkamisesta.

2.       Yhtiön hallituksen jäsenten lukumäärän kasvattaminen ja hallituksen täydentäminen
Hakija ehdottaa ylimääräiselle yhtiökokoukselle, että yhtiön hallituksen jäsenten lukumääräksi päätetään seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka kahdeksan jäsentä eli hallitusta täydennetään yhdellä jäsenellä.
Hakija ehdottaa että yhtiön hallitukseen valitaan suostumuksensa mukaisesti varsinaisessa yhtiökokouksessa valittujen jäsenten lisäksi Kai Mäkelä.”

Oy Herttaässä Ab omisti 31.3.2010 13,48 % Alma Media Oyj:n osakkeista. Alma Media Oyj:n hallitus käsittelee vastaanotetun pyynnön osakeyhtiölain edellyttämällä tavalla.

Alma Media Oyj

Rauno Heinonen
Viestintäjohtaja

Jakelu: NASDAQ OMX Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet

Alma Media lyhyesti

Alma Media on kannattava, uudistuva ja kansainvälistyvä yhtiö, joka keskittyy sanomalehtiin ja verkkomediaan. Tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com.

Vuoden 2009 liikevaihto oli 307,8 miljoonaa euroa, ja liikevoittoa kertyi 13,5 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 23.4.2010, 17:00
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli