Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Tyrvään Sanomat ja Paikallissanomat siirtymässä Suomen Paikallissanomille

Tyrvään Sanomat ja Paikallissanomat siirtymässä Suomen Paikallissanomille

Alma Media Oyj           Lehdistötiedote             15.3.2010

 

 

TYRVÄÄN SANOMAT JA PAIKALLISSANOMAT SIIRTYMÄSSÄ SUOMEN PAIKALLISSANOMILLE

 

Sastamalassa  ja lähikunnissa ilmestyvät kaksi paikallislehteä Tyrvään Sanomat  ja Paikallissanomat ovat siirtymässä Suomen Paikallissanomat Oy:n omistukseen. Neuvottelujen lopputuloksena liiketoimintakaupasta on tehty sopimus, jota Tyrvään Sanomat Oy:n hallitus esittää yhtiökokouksen hyväksyttäväksi.

 

Suomen Paikallissanomat Oy:n toimitusjohtaja Kari Juutilainen pitää yhtiön laajentumista Sastamalan suuntaan luontevana. Yhtiön kustantamilla lehdillä on levikkiä tai jakelualuetta entuudestaan naapurustossa kuten Nokialla, Huittisissa, Kokemäellä ja Kankaanpäässä. Päällekkäistä levikkialuetta lehdillä on ainoastaan Laviassa.

 

– Tyrvään Sanomat on journalistisesti erittäin korkealaatuinen ja arvostettu paikallislehti, joka sopii Paikallissanomien kanssa erittäin hyvin paikallislehtiperheeseemme, Juutilainen sanoo.

Tyrvään Sanomat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kaarlo Rautajoki uskoo, että paikallislehdillä on edessään edelleen valoisa tulevaisuus, mutta pienten kustantajien voimavarat vastata tulevaisuuden haasteisiin ovat suurta kustantajaa rajallisemmat. Lisäksi lehtiyhtiön omistus on pirstaloitunut ja valunut Sastamalan alueen ulkopuolelle. Tässä tilanteessa yksi voimakas omistajataho pystyy paremmin ottamaan vastuun yhtiön lehtien kehittämisestä.

– Muun muassa jakeluhintojen kehitys, järjestelmäinvestoinnit ja verkkopalvelujen välttämättömyys ovat kokoluokaltaan sellaisia asioita, joihin lehtiketjut kustantajina pystyvät vastaamaan pieniä paremmin, Rautajoki sanoo.

Tyrvään Sanomat Oy:n kustantama 2-päiväinen Tyrvään Sanomat ilmestyy Sastamalassa ja Kiikoisissa. 1-päiväinen Paikallissanomat ilmestyy Sastamalassa entisten Mouhijärven ja Suodenniemen alueilla sekä Laviassa. Lehtien kustannusoikeuksien lisäksi neuvoteltuun kauppaan sisältyy mainostoimisto Idea-Mainoksen liiketoiminta.

 

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Kari Juutilainen, Suomen Paikallissanomat Oy, puh. 050 435 4159.

 

Suomen Paikallissanomat Oy on Alma Media Oyj:n paikallislehtiyhtiö, joka kustantaa 16:ta tilattavaa paikallislehteä ja neljää kaupunkilehteä eri puolilla Suomea.

 

Alma Media lyhyesti

Alma Media on kannattava, uudistuva ja kansainvälistyvä yhtiö, joka keskittyy sanomalehtiin ja verkkomediaan. Tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com.

 

Vuoden 2009 liikevaihto oli 307,8 miljoonaa euroa, ja liikevoittoa kertyi 13,5 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

 

  • Julkaistu: 15.3.2010, 11:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli