Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media ostaa enemmistön ruotsalaisesta Marknadspriser.se-palvelusta

Alma Media ostaa enemmistön ruotsalaisesta Marknadspriser.se-palvelusta

Alma Media Oyj  Lehdistötiedote 4.3.2010

 

ALMA MEDIA OSTAA ENEMMISTÖN RUOTSALAISESTA MARKNADSPRISER.SE-PALVELUSTA

 

Alma Media on hankkinut 60 % omistusosuuden Marknadspriser.se -verkkopalvelua hallinnoivasta Swedish Marknadspriser i Sverige AB -yhtiöstä. Yhtiö tarjoaa arvonmäärityspalveluja Ruotsin Pankkiyhdistykselle, maan suurimmille raskaiden ajoneuvojen kauppiaille sekä automatisoituja, verkkopohjaisia arvonmääritystyökaluja pankeille ja vakuutusyhtiöille. Ostettavan yhtiön liikevaihto oli 390 000 euroa vuonna 2009. Marknadspriser.se liittyy osaksi Mascusta, Alma Median kansainvälistä raskaiden vaihtokoneiden kauppapaikkaa.

 

Kauppa tukee Alma Median strategiaa, jonka mukaan yhtiö uudistaa ja kehittää jatkuvasti palvelujaan ja etsii kasvumahdollisuuksia myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Marknadspriser.se laajentaa edelleen Mascuksen liiketoimintakonseptia ja tuotetarjontaa.

 

– Marknadspriser i Sverige -yhtiön kehittämä arvonmäärityspalvelu sopii erittäin hyvin Mascuksen tuotevalikoimaan ja tukee strategiaamme tarjota asiakkaillemme maailmanlaajuisesti ykkösluokan media. Arvonmääritys on tärkeä osa-alue kaikilla kuudella toimialallamme, ja tarkoituksemme on tarjota jatkossa arvonmäärityspalvelua kaikilla toimialoillamme ja kaikissa maissa, kertoo johtaja Fredrik Larsson Mascuksesta.

 

Marknadspriser i Sverige AB:n omistaa tällä hetkellä ruotsalainen huutokauppasivusto KVD Bilauktioner (80 %) sekä yhtiön toimitusjohtaja Lennart Johansson (20 %). Alma Media ostaa yhtiöstä nyt 60 % osuuden ja sillä on optio kasvattaa omistustaan 100 %:iin vuoden 2012 loppuun mennessä.

 

Mascus on maailmanlaajuisesti toimiva raskaiden vaihtokoneiden ja -ajoneuvojen markkinapaikka. Mascus palvelee kuutta toimialaa: maanrakennusta, maataloutta, materiaalinkäsittelyä, metsänhoitoa, kuljetusta ja logistiikkaa sekä ympäristönhuoltoa. Mascuksella on toimintaa 30 maassa neljässä maanosassa. Mascuksen palvelua voi käyttää 35 kielellä ja sillä on asiakkaita yli 35 maassa eri puolilla maailmaa. Mascus on osa Alma Median Markkinapaikat-liiketoimintaa.

 

Lisätietoja:

 

Fredrik Larsson, johtaja, Mascus, puh. 010 665 2015

Raimo Mäkilä, johtaja, Alma Media Oyj, Markkinapaikat, puh. 010 665 5802

 

 

Alma Media lyhyesti

 

Alma Media on kannattava, uudistuva ja kansainvälistyvä yhtiö, joka keskittyy sanomalehtiin ja verkkomediaan. Tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com.

 

Vuoden 2009 liikevaihto oli 307,8 miljoonaa euroa, ja liikevoittoa kertyi 13,5 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

 

 

  • Julkaistu: 4.3.2010, 10:30
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli