Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Kauppalehden lukijamäärä piti pintansa loppuvuonna 2009 huolimatta levikin suunnitelmallisesta karsimisesta

Kauppalehden lukijamäärä piti pintansa loppuvuonna 2009 huolimatta levikin suunnitelmallisesta karsimisesta

Alma Media Oyj Lehdistötiedote 2.3.2010

KAUPPALEHDEN LUKIJAMÄÄRÄ PITI PINTANSA LOPPUVUONNA 2009 HUOLIMATTA LEVIKIN SUUNNITELMALLISESTA KARSIMISESTA

Alma Media -konserniin kuuluva Suomen johtava taloussanomalehti Kauppalehti onnistui pitämään hyvän lukijamääränsä edelleen vuoden 2009 toisella vuosipuoliskollakin. Kauppalehden uusi päivittäinen lukijamäärä on nyt 229 000 lukijaa uusimman Kansallisen Mediatutkimuksen mukaan. Kauppalehti Optiolla vastaava luku on 227 000. Lukijamäärät ovat kasvaneet vuodesta 2007 alkaen.

– Teimme kannattavuussyistä loppuvuonna 2009 karsintaa opiskelijajärjestöjen joukkotilauksiin. Tämän johdosta Kauppalehden LT-levikki laskee seuraavassa levikintarkastuksessa, joka tehdään maaliskuussa. Arvelimme kuitenkin, ettei tällä operaatiolla olisi merkittävää vaikutusta lukijamäärään. Näin näyttää nyt tutkitusti olevan, sanoo Kauppalehti Oy:n toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuori.

– Dramaattinen talousvuosi laskuineen ja nousuineen näytti kiinnostavan suomalaisia. Kauppalehden alkuvuonna 2009 tapahtunut uudistus on myös tuottanut paljon positiivista palautetta ja houkutellut uusia lukijoita, sanoo vastaava päätoimittaja Hannu Leinonen. Myös Kauppalehden verkkopalvelu kauppalehti.fi on tehnyt kävijäennätyksiä jatkuvasti.

 

Lisätietoja:
Hannu Leinonen, vastaava päätoimittaja, puh. 010 665 2392, hannu.leinonen@kauppalehti.fi
Juha-Petri Loimovuori, toimitusjohtaja, puh. 010 665 2360, juha-petri.loimovuori@kauppalehti.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on kannattava, uudistuva ja kansainvälistyvä yhtiö, joka investoi sanomalehtiin ja verkkomediaan. Tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com.

Vuoden 2009 liikevaihto oli 307,8 miljoonaa euroa, ja liikevoittoa kertyi 13,5 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää:
www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 2.3.2010, 10:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli