Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media Oyj:n Talentum Oyj:n osakkeista tekemän ostotarjouksen alustava tulos

Alma Media Oyj:n Talentum Oyj:n osakkeista tekemän ostotarjouksen alustava tulos

Alma Media Oyj   Pörssitiedote   17.11.2009 klo 13.15
 
ALMA MEDIA OYJ:N TALENTUM OYJ:N OSAKKEISTA TEKEMÄN OSTOTARJOUKSEN ALUSTAVA TULOS
 
Alma Media Oyj:n (”Alma Media”) Talentum Oyj:n (”Talentum”) kaikista liikkeeseen laskemista osakkeista tekemä 19.8.2009 alkanut pakollinen ostotarjous (”Ostotarjous”) päättyi aikaisemmin tiedotetun mukaisesti 16.11.2009 klo 16.00 (Suomen aikaa).
 
Alma Media tiedotti 6.11.2009, että Kilpailuvirasto hyväksyi Talentum-yrityskaupan ja Ostotarjouksen toteuttamiselle asetettu ehto tuli siten täytetyksi.
 
Alustavan tuloksen perusteella Ostotarjouksen ovat Ostotarjouksen ehtojen mukaisesti hyväksyneet osakkeenomistajat, jotka omistavat yhteensä 661.295 Talentumin osaketta ja edustavat noin 1,49 prosenttia Talentumin kokonaisäänimäärästä. Mainitut osakkeet huomioon ottaen Alma Media-konsernin omistus Talentumissa nousee 14.236.295 osakkeeseen, joka vastaa noin 32,14 prosenttia Talentumin kokonaisäänimäärästä ja 32,64 prosenttia äänimäärästä, mikäli huomioon otetaan 681.000 Talentumin omistuksessa olevaa omaa osaketta, joilla ei ole äänioikeutta.
 
Ostotarjouksen lopullinen tulos julkistetaan 19.11.2009.
 
Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne toteaa seuraavaa:
 
– Kilpailuviraston hyväksyntä mahdollistaa pakollisen ostotarjouksen loppuun viemisen ja antaa vapauksia Talentum-omistuksemme suhteen jatkossa. Mm. tuoreet Talentumin antamat lähiajan näkymiä koskevat lausunnot tukevat näkemystämme yhtiön osakkeista tarjoamamme hinnan oikeasta tasosta. Koska Talentumin hallitus ei suositellut ostotarjouksen hyväksymistä, oli alhainen hyväksymisaste odotettavissa.
 
Ostotarjous toteutetaan ja tarjousvastike suoritetaan kaikkien Ostotarjouksen hyväksyneiden Talentumin osakkeenomistajien osalta Ostotarjouksen ehtojen mukaisesti. Osakkeiden kaupat toteutetaan siten arviolta viimeistään 20.11.2009 ja selvitetään arviolta viimeistään 25.11.2009.
 
Tarjoushinta maksetaan selvityspäivänä osakkeenomistajan arvo-osuustilin hoitotilille tai niiden osakkeenomistajien osalta, joiden omistus on hallintarekisteröity, hyväksymislomakkeessa määritellylle pankkitilille. Mikäli osakkeenomistajan pankkitili on eri rahalaitoksessa kuin hänen arvo-osuustilinsä, tarjoushinta on pankkitilillä rahalaitosten välisen maksuliikenteen aikataulun mukaisesti, arviolta kahden pankkipäivän kuluttua maksusta.
 
Alma Media Oyj
Rauno Heinonen
viestintäjohtaja
 
Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kai Telanne, puhelin 010 665 3500
 
JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset mediat
 
Alma Media lyhyesti
 
Alma Media on kannattava, uudistuva ja kansainvälistyvä yhtiö, joka investoi sanomalehtiin ja verkkomediaan. Tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com.

Vuoden 2008 liikevaihto oli 341 miljoonaa euroa, ja liikevoittoa kertyi yli 14 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä.
  • Julkaistu: 17.11.2009, 14:15
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli