Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media kokoaa paino- ja jakeluliiketoimintonsa yhteen yksikköön

Alma Media kokoaa paino- ja jakeluliiketoimintonsa yhteen yksikköön

Alma Media Oyj   Lehdistötiedote   4.11.2009 klo 12.00
 
ALMA MEDIA KOKOAA PAINO- JA JAKELULIIKETOIMINTONSA YHTEEN YKSIKKÖÖN
 
Alma Media on päättänyt organisoida paino- ja jakeluliiketoimintansa uudelleen yhdistämällä ne uudeksi konsernitason palveluyksiköksi. Muutos koskee Alma Median kolmea lehtipainoa, jotka sijaitsevat Tampereella, Porissa ja Rovaniemellä sekä varhaisjakeluyhtiö Aamujakelu Oy:tä, joka toimii Pirkanmaalla, Kemi-Tornion seudulla sekä Porin alueella. Uuden yksikön on tarkoitus aloittaa toimintansa 1.1.2010.
 
Uuden palveluyksikön johtoon on valittu Helvi Liukkaala, joka toimii tällä hetkellä Aamulehden lehtipainon johtajana, Aamujakelu Oy:n toimitusjohtajana sekä Alma Median paino- ja jakelutoiminnan ketjujen vetäjänä.
 
– Keskeisenä tavoitteena on varmistaa Alma Median ja sen painotuotteiden kustannustehokas paino ja jakelu itse tuottamalla tai ostamalla ja myös myymällä palveluja. Lisäksi parannamme tuottavuuttamme sekä luomme uusia edellytyksiä media-alan yhteistyölle paino- ja jakelutoiminnoissa, Helvi Liukkaala kertoo.
 
Tällä hetkellä Alma Median painot toimivat osina Kustannus Oy Aamulehteä, Satakunnan Kirjateollisuus Oy:tä sekä Pohjois-Suomen Media Oy:tä.  Alma Median varhaisjakeluyhtiö Aamujakelu Oy on osa Kustannus Oy Aamulehteä. Uuden organisaation juridinen, toiminnallinen ja raportointirakenne suunnitellaan ja päätetään syksyn aikana. Uudelleenorganisoitumisella ei ole välittömiä henkilöstövaikutuksia.
 
Lisätietoja:
Helvi Liukkaala, puh. 010 665 3009
 
Alma Media lyhyesti
 
Alma Media on kannattava, uudistuva ja kansainvälistyvä yhtiö, joka investoi sanomalehtiin ja verkkomediaan. Tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com.
 
Vuoden 2008 liikevaihto oli 341 miljoonaa euroa, ja liikevoittoa kertyi yli 14 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi
  • Julkaistu: 4.11.2009, 13:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli