Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Herttaässän ehdotukset Alma Median yhtiökokoukselle

Herttaässän ehdotukset Alma Median yhtiökokoukselle

Alma Media Oyj   Pörssitiedote    9.3.2009 klo 12.00
HERTTAÄSSÄN EHDOTUKSET ALMA MEDIAN YHTIÖKOKOUKSELLE
Alma Media Oyj on tänään vastaanottanut osakkeenomistaja Oy Herttaässä Ab:n tiedotteen, joka täydentää Herttaässän aiemmin esittämiä ehdotuksia Alma Median yhtiökokouksen päätettäväksi. Tiedote sisältää ehdotuksen Alma Median hallituksen kokoonpanosta. Lisäksi tiedotteessa perustellaan Herttaässän ehdotuksia omien osakkeiden ostosta sekä Talentum Oyj:n ja Alma Median yhdistymisestä.
Oy Herttaässä Ab:n tiedote on alla lyhentämättömänä.
**********************************************************************
Oy Herttaässä Ab
Lehdistötiedote 9.3.2009
Kai Mäkelän ehdotukset Alma Median yhtiökokoukselle
Sijoittaja Kai Mäkelä ehdottaa itseään Alma Media Oyj:n hallituksen jäseneksi.
Alma Median hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta on ehdottanut Alma Median hallitukseen kahdeksaa jäsentä. Alma Median yhtiöjärjestyksen mukaan hallitukseen voidaan valita maksimissaan yhdeksän jäsentä. Näin ollen Alma Median hallitukseen voitaisiin valita nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ehdotuksen lisäksi Kai Mäkelä.
KTM, HTM Mäkelä (s.1947) omaa laajan kokemuksen media-alalta ja on Alma Mediassa suuri osakkeenomistaja.
Omien osakkeiden osto
Kai Mäkelä on ehdottanut Alma Media Oyj:lle omien osakkeiden osto -ohjelmaa. Ehdotuksen mukaan yhtiökokouksessa tulisi hankkia valtuutus maksimimäärälle omien osakkeiden ostoon. Alma Median hallituksen tehtävänä on toteuttaa sitten ostot lain mukaisesti.
”Omien osakkeiden osto ja osingon jako ovat verrannollisia toisiinsa. Omien osakkeiden osto on osakkeenomistajien kannalta verotehokkaampi tapa. Erityisen omien osakkeiden ostoja kannattaa käyttää, kun pörssikurssi on alhaalla”, Mäkelä sanoo.
Vaihtotarjous Talentumin osakkaille
Kai Mäkelä on ehdottanut, että Alma Median yhtiökokouksessa käsiteltäisiin Alma Median ja Talentum Oyj:n syvempää yhteistyötä.
Mäkelän ehdotuksen mukaan Talentumin osakkaille tehtäisiin vaihtotarjous, jossa yhdellä Alma Median osakkeella saisi kolme Talentumin osaketta. Vaihtosuhdetta voidaan Mäkelän mukaan yhtiökokouksessa myös muuttaa.
Jos Talentumin osakkaista vaihdon hyväksyy yli 50 prosenttia, syntyy Talentumista konserniyhtiö. Jos vaihdon hyväksyy yli 66,7 prosenttia, pystyy Alma Media käyttämään määräenemmistönä valtaa Talentumissa. Yhtiöiden fuusion edellytyksenä pitäisi yli 90 prosenttia Talentumin osakkeista hyväksyä vaihtotarjous.
On kuitenkin muistettava, että päätös mahdollisesta Alma Median ja Talentumin fuusiosta tehdään molempien yhtiöiden erillisissä yhtiökokouksissa.
”Alma Median ja Talentumin syvempi yhteistyö loisi vahvemman talousmedian. Tämä mahdollistaisi toiminnallisia säästöjä sekä edellytyksiä parempaan tuloksentekoon”, Mäkelä sanoo.
Alma Media Oyj:n yhtiökokous pidetään 11.3.2009.
Lisätiedot: Kai Mäkelä, 0400-503142
**********************************************************************
Alma Median 11.3.2009 pidettävä varsinainen yhtiökokous käsittelee Herttaässän ehdotukset täsmennyksineen asialistan kohdissa 12 ja 16. Yhtiökokouskutsu on julkaistu 19.1.2009 ja on nähtävillä liitemateriaaleineen yhtiön verkkosivuilla osoitteessa www.almamedia.fi/yhtiokokous_2009.
ALMA MEDIA OYJ
Rauno Heinonen
Johtaja, konserniviestintä ja sijoittajasuhteet
Lisätietoja:
Rauno Heinonen, johtaja, konserniviestintä ja sijoittajasuhteet, puh. 010 665 2251
Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
Alma Media lyhyesti
Alma Media on kannattavasti kasvava, uudistuva ja kansainvälistyvä yhtiö, joka investoi sanomalehtiin ja verkkomediaan. Tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com.
Vuoden 2008 liikevaihto oli 341 miljoonaa euroa, ja liikevoittoa kertyi yli 14 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin Pörssissä. Lue lisää: www.almamedia.fi
  • Julkaistu: 9.3.2009, 13:00
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli