Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Janakkalan Sanomat Suomen Paikallissanomille – Kurun Sanomat Ylöjärven Uutisille

Janakkalan Sanomat Suomen Paikallissanomille – Kurun Sanomat Ylöjärven Uutisille

Alma Media Oyj           Lehdistötiedote 17.12.2008 klo 9
 
Suomen Paikallissanomat Oy    

Janakkalan Sanomat Suomen Paikallissanomille –
Kurun Sanomat Ylöjärven Uutisille

Suomen Paikallissanomat Oy ja Pirkanmaan Lehtitalo vaihtavat 1-päiväisiä paikallislehtiä.
Janakkalassa ilmestyvä paikallislehti Janakkalan Sanomat siirtyy vuoden alusta Suomen Paikallissanomat Oy:n lehtiperheeseen. Kurussa ilmestyvä Kurun Sanomat puolestaan siirtyy Pirkanmaan Lehtitaloon kuuluvan Ylöjärven Uutiset Oy:n omistukseen.
 
Suomen Paikallissanomat Oy:n toimitusjohtaja Kari Juutilainen sanoo, että Janakkalan Sanomat sopii hyvin paikallislehtiyhtiön liiketoiminnalliseen kokonaisuuteen. Hämeenlinnan seudun kuntaliitoksen ulkopuolelle jättäytynyt 16 000 asukkaan Janakkala on kasvava ja kehittyvä kunta, jossa paikallislehden kustantamiselle on hyvä alusta olemassa. iiketoimintakaupassa Janakkalan Sanomien henkilöstö siirtyy uuden kustantajan palvelukseen. Janakkalan Sanomien levikki on 4 00 kappaletta.
 
Kurun Sanomien myymistä Juutilainen perustelee kuntaliitoksella, jossa Kurun kunta liittyy Ylöjärven kaupunkiin vuoden 2009 alusta.
 
– Olisimme jääneet Kurussa tilattavaksi kaupunginosalehdeksi. Kaupungissa ilmestyy hyvin toimitettu paikallislehti Ylöjärven Uutiset, joten Kurun Sanomat olisi jäänyt kuntaliitoksen jälkeen ahtaaseen nurkkaan. Kuru ei sinänsä häviä kartalta, ja uskon kurulaisen paikallisen tiedonvälityksen tulevan turvatuksi parhaalla mahdollisella tavalla Ylöjärven Uutisten hoitamana, Juutilainen sanoo.
 
Pirkanmaan Lehtitalon toimitusjohtaja Olli Siren kertoo, että Kurun Sanomat yhdistyy Ylöjärven Uutiset -lehteen. Ylöjärven lehtihistoriassa yhdistymisiä on tapahtunut aiemminkin.

– Kurun kunnan liittyessä Ylöjärveen yhdistyminen on varsin luonnollinen asia. Kurun Sanomien yhdistyessä Ylöjärven Uutisiin lehdestä tulee Pirkanmaan suurin paikallislehti. Levikki nousee lähes 10 000 kappaleeseen. Jatkossa Kurun asiat löytyvät Ylöjärven Uutisista, samasta lehdestä mistä kurulaiset löytävät tietysti myös uuden kotikuntansa Ylöjärven asiat. Kurun Sanomien henkilökunta siirtyy Ylöjärven Uutisten palvelukseen, Siren sanoo.
 
Pirkanmaan Lehtitalo julkaisee neljää tilattavaa paikallislehteä ja kahta kaupunkilehteä Pirkanmaalla. Paikallislehtien yhteenlaskettu levikki on 30 500 kappaletta ja kaupunkilehtien jakelulevikki 185 000 kappaletta. Konsernin palveluksessa on 85 henkeä.
 
Suomen Paikallissanomat Oy on Alma Media Oyj:n paikallislehtiä julkaiseva tytäryhtiö.  Paikallislehtiryhmään kuuluu 16 tilattavaa paikallislehteä ja 6 kaupunkilehteä eri puolilla Suomea. Paikallislehtien yhteenlaskettu levikki on noin 110 000 kappaletta ja kaupunkilehtien jakelulevikki noin 110 000 kappaletta. Yhtiön palveluksessa on 210 työntekijää.


Lisätietoja:      
toimitusjohtaja Kari Juutilainen, Suomen Paikallissanomat Oy, 050-4354159
toimitusjohtaja Olli Siren, Pirkanmaan Lehtitalo, 050-5169145


Alma Media lyhyesti
 
Alma Media on kannattavasti kasvava, uudistuva ja kansainvälistyvä yhtiö, joka investoi sanomalehtiin ja verkkomediaan. Tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com.

Vuoden 2007 liikevaihto oli 329 miljoonaa euroa, ja liikevoittoa kertyi yli 19 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön osake noteerataan OMX:n Pohjoismaisella listalla.
  • Julkaistu: 17.12.2008, 10:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli