Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Johanna Korhonen Lapin Kansan päätoimittajaksi

Johanna Korhonen Lapin Kansan päätoimittajaksi

Alma Media Oyj   Pörssitiedote    9.9.2008 klo 9.00
 
JOHANNA KORHONEN LAPIN KANSAN PÄÄTOIMITTAJAKSI
 
Alma Media -konserniin kuuluvan Lapin Kansan vastaavaksi päätoimittajaksi on valittu päätoimittaja Johanna Korhonen, 40. Korhonen aloittaa eläkkeelle siirtyvän päätoimittaja Heikki Tuomi-Nikulan seuraajana joulukuun puolivälissä.
 
Korhonen siirtyy tehtävään media-alan ammattilehden Journalistin päätoimittajan toimesta.
 
”Olen Lapin Kansan päätoimittajan tehtävästä iloinen ja innostunut. Laatujournalismin tekeminen ja sanomalehden tulevaisuuden rakentaminen ovat parasta työtä, mitä tiedän”, Korhonen sanoo.
 
Korhonen on syntynyt ja käynyt koulunsa Oulussa. Hän aloitti toimittajaopinnot Tampereen yliopistossa ja valmistui toimittajaksi Sanoma Osakeyhtiön toimittajakoulusta 1990. Hän aloitti työuransa Helsingin Sanomissa taloustoimittajana.
 
”Korhonen on kokenut ja monipuolinen journalisti sekä osaava verkkomedian kehittäjä. Hänellä on paljon annettavaa paitsi Lapin Kansalle, myös konsernin kaikkien sanomalehtien yhteisiin kehittämishankkeisiin”, Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne sanoo.
 
Internetiin ja verkkojournalismiin perehtymisen Korhonen aloitti 1990-luvun puolivälissä, jolloin hän siirtyi Helsingin Sanomista yrittäjäksi ja ryhtyi toimittamaan lehdelle tietotekniikkaosastoa. Korhonen tunnetaan myös Yle TV1:n Verkkoyhteys-tietotekniikkaohjelmasta ja Ajan henki -keskusteluohjelmasta. Journalistin päätoimittajana hän toimi vajaat kolme vuotta.
 
Lapin Kansa on Rovaniemellä seitsemänä päivänä viikossa ilmestyvä sanomalehti ja Lapin alueen tärkeä hyvinvoinnin edistäjä ja puolestapuhuja. Lapin Kansan tarkastettu levikki nousi hienoisesti vuonna 2007 ja oli 34 738 kappaletta. Painetulla lehdellä on 88 000 lukijaa ja Lapin Kansan uudistetulla verkkopalvelulla hieman alle 10 000 eri kävijää viikossa.
 
ALMA MEDIA OYJ
Rauno Heinonen, viestintäjohtaja
 
JAKELU:
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet
 
Lisätietoja:
Kai Telanne, toimitusjohtaja, Alma Media Oyj, puh. 010 665 3500
Johanna Korhonen, puh. 040 510 5906
 
 
 
 
Alma Media lyhyesti
 
Alma Media on kannattavasti kasvava, uudistuva ja kansainvälistyvä yhtiö, joka investoi sanomalehtiin ja verkkomediaan. Tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com.

Vuoden 2007 liikevaihto oli 329 miljoonaa euroa, ja liikevoittoa kertyi yli 19 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön osake noteerataan OMX:n Pohjoismaisella listalla keskisuurten yhtiöiden sarjassa. Kaupankäyntitunnus on ALN1V.
  • Julkaistu: 9.9.2008, 11:00
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli