Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media selkeyttää konsernirakennettaan

Alma Media selkeyttää konsernirakennettaan

Alma Media Oyj   PÖRSSITIEDOTE  26.5.2008 klo 15.35
 
ALMA MEDIA SELKEYTTÄÄ KONSERNIRAKENNETTAAN
 
Alma Media Oyj:n ja sen tytäryhtiö Alma Media Palvelut Oy:n hallitukset ovat allekirjoittaneet 29.4.2008 sulautumissuunnitelman, jonka mukaan Alma Media Palvelut Oy sulautuu emoyhtiöönsä Alma Media Oyj:öön. Sulautumissuunnitelma on merkitty kaupparekisteriin 22.5 2008. Sulautumisen tavoitteena on selkeyttää konsernirakennetta ja vähentää hallinnollisia kustannuksia.
 
Sulautumissuunnitelman mukaan Alma Media Palvelut Oy:n varat ja velat siirtyvät kirjanpitoarvostaan ja ilman selvitysmenettelyä emoyhtiö Alma Media Oyj:lle. Sulautumisessa ei suoriteta vastiketta, koska emoyhtiö omistaa kaikki sulautuvan yhtiön osakkeet. Sulautuminen ei aiheuta muutosta Alma Median yhtiöjärjestykseen. Sulautumisen suunniteltu rekisteröintiajankohta on 30.11.2008.
 
Sulautumisesta päätetään lähtökohtaisesti tytäryhtiösulautumiseen osallistuvien yhtiöiden hallituksissa. Mikäli Alma Median Oyj:n osakkeenomistajat, joilla on yhteensä vähintään viisi (5) prosenttia yhtiön osakkeista, esittävät kirjallisen vaatimuksen siitä, että sulautumisesta on päätettävä yhtiökokouksessa, kutsutaan ylimääräinen yhtiökokous osakeyhtiölain ja yhtiöjärjestyksen mukaisesti koolle.
 
Ilmoitus mahdollisesta yhtiökokouskäsittelystä toimitetaan osakkeenomistajille erillisellä sanomalehti-ilmoituksella yhtiöjärjestyksen ja osakeyhtiölain 16 luvun 10 §:n mukaisesti.
 
ALMA MEDIA OYJ
Rauno Heinonen, viestintäjohtaja
 
Lisätietoja: talousjohtaja Teemu Kangas-Kärki, puh 010 665 2244
 
Jakelu:
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet
 
 
Alma Media lyhyesti
Alma Media on kannattavasti kasvava, uudistuva ja kansainvälistyvä yhtiö, joka investoi sanomalehtiin ja verkkomediaan. Tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com.

Vuoden 2007 liikevaihto oli 329 miljoonaa euroa, ja liikevoittoa kertyi yli 19 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön osake noteerataan OMX:n Pohjoismaisella listalla keskisuurten yhtiöiden sarjassa. Kaupankäyntitunnus on ALN1V.
  • Julkaistu: 26.5.2008, 17:35
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli