Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Monsterin nettikysely: Lähes joka kolmas eurooppalainen työntekijä piti rokulipäivän vuonna 2007

Monsterin nettikysely: Lähes joka kolmas eurooppalainen työntekijä piti rokulipäivän vuonna 2007

Monster Oy
Lehdistötiedote 18.12.2007
 
MONSTERIN NETTIKYSELY: LÄHES JOKA KOLMAS EUROOPPALAINEN TYÖNTEKIJÄ PITI ROKULIPÄIVÄN VUONNA 2007
 
Maailman suurimman verkkorekrytointipalvelu Monsterin viimeisin nettikysely paljastaa, että lähes joka kolmas eurooppalainen työntekijä on tänä vuonna vähintään kerran teeskennellyt sairasta ollakseen poissa työpaikalta. Kyselyyn vastanneista 850 suomalaisesta yhden tai useamman rokulipäivän oli tänä vuonna pitänyt noin joka viides. Kysely toteutettiin samanaikaisesti 19 Euroopan maassa, ja siihen otti osaa 27 291 työntekijää.

Vastaukset kysymykseen ”Kuinka monta rokulipäivää olet pitänyt tänä vuonna?” jakautuivat kaikkien osallistuneiden kesken seuraavasti:

En yhtään                   73 % (19,912 ääntä)
1 – 2 päivää               12 % (3,303 ääntä)  
3 – 4 päivää               6 % (1,764 ääntä)    
Yli 4 päivää                9 % (2,312 ääntä)    
 
Kyselyn tuloksista selvisi suuria vaihteluja eri kansallisuuksien välillä. Esimerkiksi belgialaiset ja irlantilaiset työntekijät pitävät todennäköisimmin yhden tai useamman rokulipäivän vuodessa. Belgialaisista sen myönsi 47 prosenttia ja irlantilaisista 46 prosenttia vastanneista. Näissä maissa on samalla EU maiden lyhimmät lakisääteiset vuosilomat, vain 20 päivää vuodessa. Kun taas esimerkiksi Tsekissä, jossa vuosiloma voi olla jopa 40 päivää, vain 9 prosenttia työntekijöistä on pitänyt vapaapäivän omin luvin.
 
Kyselyn tuloksista selvisi myös, että jos rokulipäiviä pidettiin, oli niitä todennäköisimmin vain yksi tai kaksi päivää vuodessa. Suomalaiset ja tanskalaiset erottuivat kuitenkin muista eurooppalaisista. Vastanneista suomalaisista 11 prosenttia ja tanskalaisista jopa 13 prosenttia ilmoittivat pitäneensä tänä vuonna yli 4 luvatonta vapaapäivää.
 
Tulokset perustuvat Monster.comin järjestämään nettikyselyyn Monsterin maakohtaisilla internet-sivuilla marraskuussa 2007.
 
Lisätietoja:
Monster Oy
Markkinointipäällikkö Tiina Laisi-Puheloinen
Puhelin: 010 665 2179
 
Monsterin toteuttamiin kyselyihin voi tutustua osoitteessa www.monster.fi/polls
 
Monster on maailman johtava rekrytointipalvelu internetissä ja alansa markkinajohtaja Suomessa. Kuukausittain Monster.fi -sivustolla käy noin 220 000 eri työnhakijaa. Vuonna 2006 palvelussa tarjottujen työpaikkojen määrä kasvoi yli 50 % edellisvuoteen verrattuna. Monsterin omistajia ovat Alma Media Oyj (75 %) ja Monster Inc. (25 %).
 
  • Julkaistu: 18.12.2007, 10:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli