Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Monsterin kysely: Enemmistö suomalaisista haluaa uuden työn

Monsterin kysely: Enemmistö suomalaisista haluaa uuden työn

MONSTER OY                 LEHDISTÖTIEDOTE 11.10.2007
 
 
MONSTERIN KYSELY: ENEMMISTÖ SUOMALAISISTA HALUAA UUDEN TYÖN
 
Monsterin toteuttaman kyselyn tulokset kertovat suomalaisten työntekijöiden olevan tyytymättömiä nykyiseen uraansa ja suunnittelevansa uudelleenkouluttautumista. Monster on Suomen suosituin työnhaun kohtauspaikka internetissä.
 
Monster.fi -verkkosivuilla syyskuussa 2007 vierailleilta tiedusteltiin mielipidettä kysymykseen ”Oletko koskaan harkinnut uranvaihtoa?”. Vastausvaihtoehdon ”Kyllä, suunnittelen uudelleenkouluttautumista” valitsi 70 prosenttia yli tuhannesta kyselyyn vastanneesta. 
 
Uranvaihto- ja uudelleenkouluttautumisinto on havaittavissa myös aikuiskoulutuksen kasvavassa kysynnässä, johon vaikuttavat osaltaan sekä koulutuksen saama arvostus että uudelleenkouluttautumismahdollisuuksien monipuolisuus.
 
”Meillä opiskelee vuosittain lähes 15 000 opiskelijaa, joista merkittävä osa kokonaan uudelle alalle”, kertoo kaupallinen johtaja Ilkka Aittamo Adulta Oy:stä.
 
”Aikuiskoulutukseen hakeutuvat ovat pääsääntöisesti vahvasti motivoituneita, sillä monelle jatko- tai täydennyskouluttautuminen merkitsee mahdollisuutta tehdä elämässään suuriakin muutoksia. On hienoa, että nykyään työnantajat suhtautuvat aikuisopiskeluun erittäin positiivisesti ja kannustavasti”, Aittamo jatkaa.
 
Monsterin tekemän kyselyn tulokset perustuvat kävijöiden antamiin vastauksiin
 4. – 18.9.2007 välisenä aikana. Siihen vastasi 1049 työntekijää ympäri Suomea. Vastaukset kaikkien vastanneiden kesken jakautuivat seuraavasti:

70 %   Kyllä, suunnittelen uudelleen kouluttautumista
13 %   Kyllä, mutta en muutamaan vuoteen
8 %     En, rakastan nykyistä uraani
7 %     En, täydellinen muutos vaatisi liikaa aikaa / vaivaa
 
 
Lisätietoja:
Monster Oy
Markkinointipäällikkö Tiina Laisi-Puheloinen
Puhelin: 010 665 2179, tiina.laisi-puheloinen@monster.fi
 
Monsterin toteuttamiin kyselyihin voi tutustua osoitteessa www.monster.fi/polls
Monster on maailman johtava työnhakuverkosto internetissä ja alansa markkinajohtaja Suomessa. Kuukausittain Monster.fi -sivustolla käy noin 220 000 eri työnhakijaa. Vuonna 2006 palvelussa tarjottujen työpaikkojen määrä kasvoi yli 50 % edellisvuoteen verrattuna. Monsterin omistajia ovat Alma Media Oyj (75 %) ja Monster Inc. (25 %).
  • Julkaistu: 11.10.2007, 11:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli