Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media myi Kainuun Sanomien Sanomalehtipainon liiketoiminnan

Alma Media myi Kainuun Sanomien Sanomalehtipainon liiketoiminnan

ALMA MEDIA OYJ                   LEHDISTÖTIEDOTE              29.6.2007, KLO 9.00
 
 
 
ALMA MEDIA MYI KAINUUN SANOMIEN SANOMALEHTIPAINON LIIKETOIMINNAN
 
Alma Media Oyj on myynyt Kainuun Sanomat Oy:n sanomalehtipainon liiketoiminnan koneineen ja kalustoineen Pyhäjokiseudun Kirjapaino Oy:lle. Sanomalehtipainon nykyiset työntekijät siirtyvät uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä kaupan astuttua voimaan 1.7.2007. Kauppa ei koske Kainuun Sanomat Oy:n arkkipainoa, joka jatkaa toimintaansa entiseen tapaan.
 
Kauppaan liittyen on Pyhäjokiseudun Kirjapaino solminut monivuotisen vuokrasopimuksen Kainuun Sanomat Oy:n kanssa painotoiminnan jatkamisesta nykyisessä kiinteistössä Kajaanissa. Lisäksi uusi omistaja on sitoutunut investoimaan uuteen painokoneeseen.
 
”Tällä ratkaisulla turvataan Kainuun Sanomat -lehden tarvitsemat painopalvelut tulevaisuudessa sekä alan työpaikat Kajaanissa”, kertoo toimitusjohtaja Matti Ilmivalta Alma Median Pohjoiset lehdet -liiketoimintayksiköstä.
 
”Tämä kauppa on Pyhäjokiseudun Kirjapainon historian merkittävin tapahtuma. Koemme sen luottamuksenosoituksena ja mahdollisuutena kirjapainollemme. Nyt tekemämme ratkaisu vie asioita pitkälle tulevaisuuteen”, kommentoi puolestaan Pyhäjokiseudun Kirjapainon toimitusjohtaja Asko Talvi.
 
Kaupan kohteena olevassa sanomalehtipainossa painetaan Alma Median lehdistä Kainuun Sanomat ja Koti-Kajaani. Lisäksi Kajaanissa painetaan Alma Mediaan kuuluvan Suomen Paikallissanomat Oy:n lehdistä Ylä-Kainuu, Kuhmolainen ja Sotkamo-lehti.
 
Lisätietoja:
Matti Ilmivalta, toimitusjohtaja, Alma Median Pohjoiset lehdet, puhelin 040 728 3180.

Jakelu:
Helsingin Pörssi, keskeiset mediat
 
 
Alma Media on kannattavasti kasvava, uudistuva ja kansainvälistyvä yhtiö, joka investoi sanomalehtiin ja verkkomediaan. Tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com.
 
Vuoden 2006 liikevaihto oli 302 milj. euroa, josta liikevoittoa kertyi 16 % liikevaihdosta. Yhtiön osake noteerataan OMX:n Pohjoismaisella listalla keskisuurten yhtiöiden sarjassa. Kaupankäyntitunnus on ALN1V. Lisää osoitteessa www.almamedia.fi.
 
  • Julkaistu: 29.6.2007, 11:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli