Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Monster.fi: Yli puolet eurooppalaisista surffaa netissä työaikana

Monster.fi: Yli puolet eurooppalaisista surffaa netissä työaikana

MONSTER OY                                  LEHDISTÖTIEDOTE 9.5.2007
 
 
 
 
MONSTER.FI: YLI PUOLET EUROOPPALAISISTA SURFFAA NETISSÄ TYÖAIKANA
 
Monsterissa huhtikuussa toteutettu kysely osoittaa, että monet työntekijät tasapainottelevat työajalla työnteon ja henkilökohtaisten toimien välillä. Suurin osa eurooppalaisista surffaa internetissä ja lähettää tai vastaa henkilökohtaisiin sähköposteihin työpäivän aikana.
 
Unkarilaiset työntekijät käyttivät eniten tietokonetta henkilökohtaisiin tarkoituksiin, 48 % heistä surffasi internetissä työaikana. Eniten henkilökohtaista sähköpostia työaikana käyttivät saksalaiset (24 %), kakkossijalla olivat espanjalaiset sekä suomalaiset 22 %:lla.
 
Eurooppalaisista 24 % vastasi kuluttavansa aikaa ”chattaillessa” muiden työntekijöiden kanssa. Kyselyyn vastanneista ranskalaisista 38 % sanoi käyttävänsä enemmän aikaa ”chattailuun” kuin muihin henkilökohtaisiin aktiviteetteihin. ”Chattailu” on myös englantilaisten ja irlantilaisten suosiossa, lähes kolmasosa harrastaa sitä eniten työajalla.
 
Muita työajalla tehtäviä henkilökohtaisia aktiviteetteja olivat tupakkatauot sekä henkilökohtaisiin puheluihin vastaaminen. Yllättävää on, että vain 7 % kertoi pitävänsä henkilökohtaisia puheluita yleisimpänä työajalla tapahtuvista henkilökohtaisista aktiviteeteista. Näyttää siltä, että ”chattailu” on suositumpaa kuin puhelimessa puhuminen.
 
Viimeisimmän Monster -kyselyn tulokset perustuvat kävijöiden vastauksiin ajalla 3.-17.4.2007. Kyselyyn vastasi 10 085 työntekijää ympäri Eurooppaa. Suomessa kyselyyn voi tutustua osoitteessa www.monster.fi/polls
 
Lisätietoja:
Tiina Laisi, markkinointipäällikkö, Monster Oy, puhelin 040 594 3559 tai tiina.laisi@monster.fi
 
 
Monster.fi on Suomen johtava sähköinen rekrytointimedia, joka on jatkuvasti kasvattanut markkinaosuuttaan. Vuonna 2006 palvelussa tarjottujen työpaikkojen määrä kasvoi yli 50 % edellisvuoteen verrattuna. Kuukausittain Monster.fi -sivustolla käy noin 220 000 eri työnhakijaa. Monsterin omistajia ovat Alma Media Oyj (75 %) ja Monster Inc. (25 %) Työnantajille Monster tarjoaa tehokkaan työpaikkailmoitusmedian, jossa verkkosivujen lisäksi työpaikkailmoittelu on mahdollista myös Kauppalehdessä ja Iltalehdessä.
 
 
  • Julkaistu: 9.5.2007, 12:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli