Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Kauppalehti sopeuttaa toimintojaan

Kauppalehti sopeuttaa toimintojaan

ALMA MEDIA OYJ        LEHDISTÖTIEDOTE       27.12.2006 KLO 13.00    1 (1)
 
KAUPPALEHTI SOPEUTTAA TOIMINTOJAAN
 
Kauppalehti Oy aloittaa koko yhtiön henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut. Henkilökunnan kokonaismäärä on nyt noin 210 henkilöä. Neuvotteluiden tavoitteena on vähentää yhtiön henkilömäärää arviolta 35-40 henkilön verran. Henkilöstön vähentämisestä aiheutuvat kertaluontoiset kulut kirjataan kokonaisuudessaan vuoden 2006 viimeisen neljänneksen kuluiksi.
 
Neuvotteluissa haetaan mm. organisoitumismallia ja toimintatapaa, joka tukee aiempaa tehokkaammin Kauppalehden toimituksen monimediatyöskentelyä.
 
Muutostarve on syntynyt osaltaan talouslehtien useamman vuoden ajan odotuksia heikommin sujuneen mediamyynnin seurauksena. Tämän vuoden tammi-marraskuussa talouslehtien mediamyynti väheni 3 %.
 
Kaikki Kauppalehden tuotteet jatkavat ilmestymistään. Näitä ovat Kauppalehti, Kauppalehti Presso, Kauppalehti Optio, Kauppalehti Vip ja Kauppalehti Online. Lisäksi Kauppalehti Oy toimittaa Talousuutisia MTV3-kanavalle ja tarjoaa monipuolisia talous- ja yritystietopalveluja; näistä esimerkkinä yritys- ja viranomaistietoa välittävä ePortti.
 
Alma Median yhteinen politiikan toimitus perustetaan suunnitelmien mukaisesti.
 
Kauppalehti on Suomen johtava talousmedia. Kauppalehden levikki on 81 006 kappaletta (LT 2005) ja Kauppalehti-perheen painettujen tuotteiden osuus Suomen talouslehti-ilmoittelusta on noin 44 %.
 
Alma Median Kauppalehti-ryhmään kuuluvat Kauppalehden lisäksi Alma Media Lehdentekijät, suoramarkkinointiyhtiö Kauppalehti 121 Oy, ja Baltian johtava uutistoimisto BNS. Kauppalehden tytäryhtiöitä tämä neuvottelu ei koske. Katso tarkemmin http://www.almamedia.fi/Kauppalehti-ryhma
 
Lisätietoja:
 
Juha-Petri Loimovuori, toimitusjohtaja, Kauppalehti Oy, puhelin 010 665 2360
Hannu Leinonen, vastaava päätoimittaja, Kauppalehti, puhelin 010 665 2392
 
JAKELU: Helsingin Pörssi, keskeiset mediat
 
Alma Media on kannattavasti kasvava, uudistuva ja kansainvälistyvä yhtiö, joka investoi sanomalehtiin ja verkkomediaan. Tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com.
 
Vuoden 2005 liikevaihto oli 286 milj. euroa, josta liikevoittoa kertyi liki 15 % liikevaihdosta. Yhtiön osake noteerataan OMX:n Pohjoismaisella listalla keskisuurten yhtiöiden sarjassa. Kaupankäyntitunnus on ALN1V. Lisää osoitteessa http://www.almamedia.fi.
  • Julkaistu: 27.12.2006, 14:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli