Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Kauppalehden kehittämä uusi luokitusmenetelmä antaa suomalaisosakkeille tähdet

Kauppalehden kehittämä uusi luokitusmenetelmä antaa suomalaisosakkeille tähdet

  
Viisi tähteä Nordealle, Rautaruukille ja Sammolle
Kauppalehden kehittämä uusi luokitusmenetelmä antaa suomalaisosakkeille tähdet
 
Balancen Lista on  uudenlainen osakelistausmenetelmä, joka  antaa kaikille suomalaisille pörssiosakkeille menestyksen mukaan yhdestä viiteen tähteä. Menetelmän on kehittänyt Kauppalehteen kuuluva analyysiyhtiö Balance Consulting. Ensimmäinen Balancen Lista ilmestyi tänään.
 
Balancen Listan tähtiluokitus perustuu yrityksen sijoittumiseen toisia yhtiöitä vastaan 11 tunnusluvun perusteella. Tunnusluvut mittaavat osakkeen arvostustasoa, yhtiön taloudellista suorituskykyä  sekä teknistä osakeriskiä. Tunnusluvut ja niiden painot perustuvat laajaan empiiriseen tutkimukseen.
 
Kymmenen parasta yhtiötä saavat rankingikseen 5 tähteä, seuraavat viisitoista 4,5 tähteä, sitä seuraavat viisitoista 4 tähteä jne. Kaikki yhtiöt saavat vähintään yhden tähden. Listalla ovat kaikki suomalaiset noin 140 pörssiyhtiötä mukaan lukien Suomessa noteerattavat Nordea, OMX ja TeliaSonera.
 
Lista laaditaan neljästi vuodessa aina osavuosikatsauskauden jälkeen. Lista on maksutta käytettävissä Kauppalehti Onlinen sivuilla. Laajempi maksullinen versio sisältää mm. kaikkien yritysten yksityiskohtaiset tunnuslukutiedot ja datan siirtomahdollisuuden taulukkolaskentaan.
 
Markkinoiden tehottomuudet esiin
 
Balancen Lista poikkeaa pankkiiriliikkeiden mallisalkuista ja muista markkinoilla olevista listauksista siten, että se perustuu  pääosin jo toteutuneisiin tunnuslukuihin, ei ennusteisiin.
 
– Lista on kehitetty siitä lähtökohdasta, että kärkipäähän nousisivat yhtiöt, jotka ovat omiaan antamaan keskimääräistä parempaa osaketuottoa seuraavien noin 1-2 vuoden aikana. Lista ei kuitenkaan ole varsinainen suosituslista, eikä siinä oteta kantaa, onko nyt yleisesti oikea aika ostaa vai myydä suomalaisia pörssiosakkeita, kertoo pörssianalyytikko Henri Elo Balance Consultingista.
 
– Yhtiöiden järjestys listalla perustuu niihin markkinatehottomuuksiin, joita hyväksikäyttämällä sijoittaja olisi voinut saavuttaa jopa kymmenien prosenttiyksiköiden ylituottoja viime vuosina.
 
Lista on tarkoitettu apuvälineeksi salkunrakennukseen kaikentyyppisille sijoittajille. Tähditys on harrastajillekin konkreettinen ja helposti tulkittava. Pohjalla oleva tutkimustyö ja datan siirtomahdollisuus antavat lisäarvoa myös ammattimaisille sijoittajille.
 
Lisätiedot:
 
Ensimmäinen Balancen Lista 15.11.2006
 
Balance Consulting, pörssianalyytikko Henri Elo, puh. 0400 468 174.
Kauppalehti, johtaja Jorma Raike, puh. 040 707 8572. 
  • Julkaistu: 15.11.2006, 14:21
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli