Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media perustaa lehtien yhteisen toimituksen Helsinkiin

Alma Media perustaa lehtien yhteisen toimituksen Helsinkiin

 
ALMA MEDIA PERUSTAA LEHTIEN YHTEISEN TOIMITUKSEN HELSINKIIN
 
Alma Media perustaa maakuntalehtien ja Kauppalehden yhteisen politiikan toimituksen Helsinkiin. Toimitus aloittaa toimintansa syyskuussa 2007. Helsingin-toimituksen perustaminen toteuttaa valittua ketjutoiminnan strategiaa, jossa lehdet tekevät yhteistyötä osa-alueilla, joilla yhteistyö luo mahdollisuudet uudistua, nostaa laatutasoa ja parantaa tehokkuutta.
 
Helsingin-toimituksen vahvuudeksi tulee kymmenen henkilöä, mikä tekee siitä Suomen suurimpia politiikan toimituksia.
 
Kauppalehden ja Kauppalehti Presson osalta uusi toimitus näkyy lehden sisällön laajentumisena myös yhteiskunnalliseen uutisointiin. Tämä näkyy arkipäivisin sivumäärän maltillisena kasvuna.
 
– Politiikka ja muu yhteiskunnallinen toiminta on yhä enemmän taloutta, Kauppalehden vastaava päätoimittaja Hannu Leinonen toteaa. – Poliittisen päätöksenteon taloudelliset vaikutukset näkyvät niin kuluttajien kuin yritysten taloudessa. Helsinki on luonteva paikka politiikan toimitukselle, sillä valtakunnan politiikan päätöksenteko keskittyy Helsinkiin.
 
Helsingin-toimitus on Kauppalehden, Aamulehden, Satakunnan Kansan, Lapin Kansan, Kainuun Sanomien ja Pohjolan Sanomien yhteinen politiikan toimitus. Lehdillä on yhteensä yli miljoona eri lukijaa.
 
Uuden toimituksen muodostaminen tarkoittaa resurssien yhdistämistä saman katon alle Kauppalehden tiloihin. Aamulehden ja Turun Sanomien sekä Satakunnan Kansan ja Etelä-Suomen Sanomien Helsingin-toimitusten yhteistyö päättyy samassa yhteydessä.
 
Helsingin-toimituksen esimiehen rekrytointi aloitetaan.
 
Lisätietoja:
Hannu Leinonen, vastaava päätoimittaja, Kauppalehti, puhelin 010 665 2392
 
JAKELU: Helsingin Pörssi, keskeiset mediat
 
Alma Media on mediatalo, jonka keskeisintä liiketoimintaa ovat kustantaminen, talousinformaation tuotanto ja jakelu sekä verkkopalveluiden tuotanto. Konsernilla on portfoliossaan talous-, iltapäivä-, maakunta-, paikallis- ja kaupunkilehtiä. Alma Median omistuksessa on lisäksi johtavia sähköisiä markkinapaikkoja, ja se laajentaa markkinapaikkaliiketoimintaansa myös Suomen ulkopuolelle.
 
Alma Median tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Konsernin tuotoista noin puolet muodostuu mediamainonnasta ja noin 40 % lehtien levikkituotoista. Vuoden 2005 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 286 milj. euroa, josta liikevoittoa kertyi 42 milj. euroa eli 14,8 % liikevaihdosta. Yhtiön osake noteerataan Helsingin Pörssin Päälistalla. Kaupankäyntitunnus on ALN1V. Tutustu tarkemmin osoitteessa http://www.almamedia.fi.
 
 
 
  • Julkaistu: 29.9.2006, 10:30
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli