Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Kauppalehti Online 10 v: Uudistunut Kauppalehti.fi avautuu 2. toukokuuta

Kauppalehti Online 10 v: Uudistunut Kauppalehti.fi avautuu 2. toukokuuta

ALMA MEDIA OYJ    LEHDISTÖTIEDOTE 28.4.2006
 
Kauppalehti Online täyttää vappuna 10 vuotta
UUDISTUNUT KAUPPALEHTI.FI AVAUTUU 2. TOUKOKUUTA
 
Kauppalehti Onlinen kehittäminen aloitettiin tutkimus- ja tuotekehitysprojektina vuonna 1994. Silloisen Aamulehti-yhtymän, Teknillisen korkeakoulun, Nokian ja Tekesin yhteisessä hankkeessa tutkittiin mahdollisuuksia siirtää painetun lehden tietosisältö internetiin.
 
Suljetussa tutkimusympäristössä, Otaniemessä, kehitetty versio avattiin yleisölle vappuna 1996. Samalla avautui suurelle yleisölle mahdollisuus seurata reaaliaikaisia pörssikursseja netissä. Teknillisen korkeakoulun tutkimusympäristö toimi alustana myös muille Alma Median verkkopalveluille.
 
Sähköisten sisältöpalvelujen kehitys jatkuu
 
– Kymmenen vuotta sitten ilmaan heitetyt ajatukset talouden verkkopalvelusta ovat pääosin toteutuneet, joskin paljon hitaammin kuin olin odottanut, päätoimittaja Eero Tuomisto  Kauppalehdestä sanoo.
– Tilanne olisi nyt aivan toinen, jos käytössämme olisi jo silloin ollut laajakaistan veroinen jakelutie. Nyt vain mielikuvitus ja talouden lainalaisuudet asettavat rajat jatkokehitykselle.
 
– Monimediaisuuden kehittäminen on toiminnassamme tärkeä painopistealue ja Kauppalehti Online on tärkeä osa toimintaa. Panostamme jatkossakin sähköisten sisältöpalvelujen kehittämiseen, sanoo Kauppalehti-ryhmän johtaja Juha Blomster .
 
Kauppalehti Onlinen kävijämäärä on vuosien varrella noussut tasaisesti. Vuoden 2000 alussa kävijöitä oli noin 50 000 viikossa. 100 000 eri viikkokävijän raja ylitettiin vuonna 2003. Tänä keväänä saavutettiin jälleen uusi ennätys. Maaliskuun puolivälissä sivuilla vieraili yli 170 000 eri kävijää viikossa. Taloussivustoista Kauppalehti Online on ylivoimaisesti suosituin Suomessa.
 
Uudistunut Kauppalehti.fi
 
Juhlan kunniaksi verkkosivusto uudistuu 2.5. Saman katon alle Kauppalehti Onlinen kanssa yhdistyvät Kauppalehti Toimitilat ja ePortti-verkkopalvelut.
 
Kauppalehti Toimitilat on Suomen suurin toimitilojen markkinapaikka verkossa. ePortti kokoaa yhteen yli 20 viranomaisen ja yrityksen tuottamat tiedot ja asiakirjat. Palvelun kautta ovat käytettävissä mm. kaupparekisterin asiakirjat ja kiinteistörekisterin tiedot.
 
– Uusi Kauppalehti.fi-kokonaisuus tarjoaa asiakkaillemme yhdestä osoitteesta kattavat taloustiedon ja yrityspalveluiden työkalut, johtaja Markku Kiuru Kauppalehdestä kertoo.
 
Myös Kauppalehti Onlineen avautuu uusia osioita: yritysten analysointiin keskittyvä Analyysit ja oman sijoitusvarallisuuden seurantaan tarkoitettu Oma salkku. 10-vuotisjuhlaviikolla 2.-7.5. sivustolla järjestetään erilaisia kilpailuja ja tapahtumia, mm. päivittäin vaihtuvat netti-tv-haastattelut. Kauppalehti Onlinen uutispalvelut ja sijoittamistyökalut ovat maksutta käytössä koko viikon ajan.
 
  • Julkaistu: 28.4.2006, 14:27
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli